ZorlukOrta Düzey
1

Büyük bir tencerede su kaynatın.

2

Ahtapotu maşayla kaynamış suya tutarak 10 saniye içerisine daldırın, çıkarın ve daldırma işlemini 2 kez daha tekrarlayın.

3

Suyu boşaltın ve ahtapotu aynı tencereye koyun. Üzerine beyaz şarabı, soğanı, sarımsağı, kekiği, tuz ve karabiber ekleyin. Kapağını kapatın ve kaynatın. 10 dakika sonra ahtapot, suyunun çoğunu salacaktır.

4

Kontrol edin ve tamamen beyaz şarabın içerisinde olduğuna emin olun. Eğer değilse, daha fazla şarap veya su ekleyin.

5

Altını kısın ve 45- 60 dakika (bıçak batırdığınızda yumuşamış olması gerekiyor) kadar pişirin. 30. dakika eşit şekilde pişmesini sağlamak için ahtapotu ters çevirin.

Ahtapot haşlanırken
6

Mürekkep balıklı makarnayı kaynar suyun içerisinde tuz ve az miktar zeytinyağı ile birlikte haşlayıp süzün ve az miktar zeytinyağı ile karıştırın.

Domates sos
7

Ay şeklinde doğranış soğanları zeytinyağı ile kısık ateşte hafif altın rengine dönüp karamelleşene kadar pişirin.

8

İçerisine tuz ve sarımsağı ekleyip 3- 4 dakika daha kavurun ve kırmızı şarabı ekleyin.

9

Şarabı 1 dakika boyunca alkolünün çıkması için kaynatın ve üzerine doğranmış domatesi ekleyip kapağını kapayın.

10

Altını kısın ve 15 dakika boyunca pişirin.

11

Daha sonra içerisine toz kırmızı biber ve karabiber ekleyerek altını kapatın.

12

Ahtapot yumuşayınca altını kapatın ve suyunun içerisinde soğumaya bırakın.

13

İsterseniz morumsu deriyi bir kâğıt havluyla nazikçe ovalayarak çıkarabilirsiniz.

14

Döküm ızgara bir tava (veya normal bir tava kullanabilirsiniz) ısıtın.

15

Soğutulmuş ahtapotu yağlayın, kuru kekik, tuz ve karabiber ekleyin birkaç dakika boyunca tavada kavurun.

16

Ahtapotu mürekkepli makarna üzerine servis edin ve domates sosu üzerine dökün.

Malzemeler

Sosu için

Talimatlar

1

Büyük bir tencerede su kaynatın.

2

Ahtapotu maşayla kaynamış suya tutarak 10 saniye içerisine daldırın, çıkarın ve daldırma işlemini 2 kez daha tekrarlayın.

3

Suyu boşaltın ve ahtapotu aynı tencereye koyun. Üzerine beyaz şarabı, soğanı, sarımsağı, kekiği, tuz ve karabiber ekleyin. Kapağını kapatın ve kaynatın. 10 dakika sonra ahtapot, suyunun çoğunu salacaktır.

4

Kontrol edin ve tamamen beyaz şarabın içerisinde olduğuna emin olun. Eğer değilse, daha fazla şarap veya su ekleyin.

5

Altını kısın ve 45- 60 dakika (bıçak batırdığınızda yumuşamış olması gerekiyor) kadar pişirin. 30. dakika eşit şekilde pişmesini sağlamak için ahtapotu ters çevirin.

Ahtapot haşlanırken
6

Mürekkep balıklı makarnayı kaynar suyun içerisinde tuz ve az miktar zeytinyağı ile birlikte haşlayıp süzün ve az miktar zeytinyağı ile karıştırın.

Domates sos
7

Ay şeklinde doğranış soğanları zeytinyağı ile kısık ateşte hafif altın rengine dönüp karamelleşene kadar pişirin.

8

İçerisine tuz ve sarımsağı ekleyip 3- 4 dakika daha kavurun ve kırmızı şarabı ekleyin.

9

Şarabı 1 dakika boyunca alkolünün çıkması için kaynatın ve üzerine doğranmış domatesi ekleyip kapağını kapayın.

10

Altını kısın ve 15 dakika boyunca pişirin.

11

Daha sonra içerisine toz kırmızı biber ve karabiber ekleyerek altını kapatın.

12

Ahtapot yumuşayınca altını kapatın ve suyunun içerisinde soğumaya bırakın.

13

İsterseniz morumsu deriyi bir kâğıt havluyla nazikçe ovalayarak çıkarabilirsiniz.

14

Döküm ızgara bir tava (veya normal bir tava kullanabilirsiniz) ısıtın.

15

Soğutulmuş ahtapotu yağlayın, kuru kekik, tuz ve karabiber ekleyin birkaç dakika boyunca tavada kavurun.

16

Ahtapotu mürekkepli makarna üzerine servis edin ve domates sosu üzerine dökün.

Ahtapotlu Mürekkep Makarna