Yazdırma Seçenekleri:

Beze Yatağında Şarap Soslu Armut Tatlısı

Verim1 PorsiyonHazırlama Süresi2 saatPişirme Süresi20 dakikaToplam Süre2 saat 20 dakika

Mereng için
 2 yumurtanın beyazı
 Bir tutam tuz
 110 gr şeker
Krema için
 4 çorba kaşığı mascarpone peyniri
 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
Armut için
 4 Armutkabuklarını soyabilirsiniz ya da kabuklu pişirebilirsiniz
 8 çorba kaşığı şeker
 600 ml. kırmızı şarap
 2 çubuk tarçın
 6 adet yıldız anason
 8 adet karanfil
 2 adet fırın poşeti
Bezeler
1

Fırını önceden 150 dereceye ayarlayın.

2

Mikser kullanıyorsanız yumurta beyazlarını mikser kasesine koyun, alternatif olarak el çırpıcı kullanıyorsanız yumurta beyazlarını tuz ile birlikte geniş bir kâseye koyun.

3

Çırpma aparatını kullanarak, yumurta beyazlarını sert tepeler oluşana kadar yüksek hızda çırpın.

4

Yavaş yavaş şekeri ekleyin (her seferinde bir çorba kaşığı, daha fazlasını eklemeden önce yaklaşık 1 dakika bekleyerek).

5

Tüm şeker eklendikten sonra spatula ile kâsenin kenarlarını kazıyın ve ardından 5 dakika daha veya karışım sert ve parlak olana kadar çırpmaya devam edin.

6

Fırın tepsisinin üzerine karışımı 4 eşit yuvarlak şeklinde bölün.

7

Beze tepelerini bir kaşığın tersiyle bastırıp yayın ve armutların içine oturacağı bir tabak şekli verin.

8

Fırın sıcaklığını 120 dereceye düşürün ve tepsileri fırına yerleştirin.

9

Bezeleri 30 dakika veya dokunduğunuzda dışı gevrek olana kadar pişirin.

10

Fırını kapatın ve fırın kapağı kapalıyken bezeleri 30 dakika daha soğumaya bırakın.

Armutlar için
11

Armutları yıkayın ve dilerseniz soğutun.

12

2'şerli olarak fırın poşetlerine yerleştirin.

13

Fırın poşetlerinin içerisine geriye kalan tüm malzemeleri eşit bir şekilde ekleyin ve torbaların ağızlarını bağlayın.

14

Fırını 190 dereceye ayarlayın.

15

Fırın torbalarını bir fırın kabına koyarak 45-50 dakika fırınlayın. (Armutların büyüklüğünden dolayı pişme süresi değişiklik gösterebilir o yüzden yumuşaklığını kontrol ederek fırından çıkarmanız önerilir)

Kreması için
16

Mascarpone peynirini pudra şekeri ile 2-3 dakika boyunca çırpın.

© 2020 kitchendiaries/8 All Rights Reserved.