Yazdırma Seçenekleri:

Çikolatalı Fındık Ezmesi

Verim1 PorsiyonHazırlama Süresi15 dakikaToplam Süre15 dakika

 80 gr kabuklu ve çiğ fındık içi
 ½ çubuk vanilya
 ½ tatlı kaşığı vanilya ekstrası
 2 adet hurma
 150 gr %70 kakaolu çikolata
 2 yk Hindistan Cevizi yağı
 3 yk kakao
Hazırlanışı
1

Önceden ısıtılmış fırında fındıkları ve kabukları çatlayıncaya kadar fırınlayın.

2

Arkasından kabuklar çıkana kadar ovuşturun.

3

Fındıkları rondoya koyun, her 1 dk’da rondoyu durdurup toplam 10 dk boyunca çalıştırın.

4

Fındığın yağı ortaya çıkacak ve püre haline gelecektir. 2-3 dk sonra yağı çıkmış gözükebilir ama yağ geri emileceğinden rondoyu çalıştırmaya devam edin.

5

Vanilyayı ve hurmaları fındık ezmesine ekleyin ve 1 dk daha çırpın.

6

Çikolataları ufak parçalara bölüp benmari usulü eritin.

7

Sıcak çikolataların içine hindistan cevizi yağını ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırın.

© 2020 kitchendiaries/8 All Rights Reserved.