Yazdırma Seçenekleri:

Çikolatalı Kek

Verim1 PorsiyonHazırlama Süresi20 dakikaPişirme Süresi55 dakikaToplam Süre1 saat 15 dakika

Klasikler her zaman istenir. Basit ve lezzetli çikolatalı kek.

Kek
 ½ bardak kakao
 ½ bardak krema
 160 gr bitter çikolata
 ½ bardak espressofiltre kahve veya Nescafe’de kullanabilirsiniz
 1,50 bardak toz şeker
 4 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
 200 gr tereyağı (yumuşamış)
 ½ tatlı kaşığı tuz
 ½ paket kabartma tozu
 ½ tatlı kaşığı karbonat
 2 tatlı kaşığı vanilya özütüveya vanilin
 2 bardak un (elenmiş)
Çikolatalı sos
 160 gr bitter çikolata (%70 kakao)
 1 paket krema
 2 yk toz şeker
 2 tatlı kaşığı vanilya özütü
Hazırlanışı
1

Kahveyi ve kremayı sos tenceresine aktarıp orta yüksek ateşte ısıtmaya başlayın.

2

Çikolatayı ince ince doğrayın ve kakao ile karıştırın.

3

Kahveli karışım kaynamaya başlayınca bu karışımın üzerine dökün, vanilyayı da ekleyip çırpma teliyle çırpın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.

4

Karıştırma kabına unu, karbonatı, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin.

Not: Hepsini eleyerek koymayı unutmayın

5

Tereyağını -tezgâh tipi mikserinizin kürek ucu ile- orta hızda yaklaşık 2 dk çırpın.

6

Şekeri de ekleyip aynı hızda 3 dk daha çırpın.

7

Kuru ve ıslak malzemeleri 3 seferde hepsi bir araya gelene kadar düşük orta hızda karıştırın.

8

Kek kalıbınızı iyice yağlayarak karışımı içine dökün.

9

Önceden 160 dereceye ısıtılmış fırının orta katında, tel ızgaranın üzerinde 50 dk - 55 dk pişirin.

Sos için
10

Çikolatayı parçalar halinde doğrayın.

11

Sos kabında, krema, şeker ve vanilya özütünü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.

12

Ocaktan alıp, çikolataların üzerine dökün ve spatula ile karıştırın.

13

Servis etmeden önce sosu üzerine dökün ve ılık servis edin.

© 2020 kitchendiaries/8 All Rights Reserved.