ZorlukBaşlangıç
Elma sosu
1

Elmaları soyup küçük küpler halinde doğrayın.

2

Bir tencerede tüm malzemeleri birleştirin ve kısık ateşte elmalar suyu çekip tamamen yumuşayana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

3

Daha sonra bir çatal veya ezici yardımıyla püre haline getirin.

Kek
4

Fırını 180 dereceye ısıtın ve kullanacağınız kek kalıbını iyice yağlayın.

5

Biri büyük diğeri orta boy iki kâse alın.

6

Büyük kâsede tüm kuru malzemeleri (un, esmer şeker, şeker, tarçın, muskat, kabartma tozu, karbonat ve tuz) karıştırın.

7

Orta kapta tüm ıslak malzemeleri (elma sosu, elma sirkesi, zeytinyağı, yumurta ve vanilya) çırpın. Islak malzemeleri kuru olanlara dökün ve spatula kullanarak karıştırın.

8

Karışımı çok ezmeden olabildiğince pürüzsüz hale getirin.

9

Hamuru önceden hazırlanmış kalıba dökün ve 30-40 dakika kadar pişirin.

10

Fırından çıkan keki yaklaşık 30-40 dakika soğumaya bırakın, ardından kalıbından çıkarın. (Tamamen soğuduktan sonra, üzerini kaplamak için gerekli olan sosu hazırlayın.)

11

Eritilmiş tereyağı ve elma sirkesini küçük bir kâsede karıştırın.

12

Başka bir kâsede tarçın ve şekeri karıştırın.

13

Tereyağı ve elma sirkesi karışımını bir fırça ile tüm kekin üzerine sürün.

14

Ardından beklemeden hazırlamış olduğunuz tarçınlı şekeri kekin her tarafına elinizle bastırın.

15

Servis yapmadan önce; akışkan ama yoğun bir kıvama gelene kadar pudra şekerine her seferinde bir çay kaşığı elma sirkesi ekleyerek iki malzemeyi karıştırın. (Dökülebilir olmalı ama çok ince olmamalıdır.)

16

İstenilen kıvam elde edildiğinde kekin üzerine dökün ve berrylerle süsleyerek servis edin.

Malzemeler

Elma sosu
Kek için
Kaplaması için
Sosu için
Üzeri için

Talimatlar

Elma sosu
1

Elmaları soyup küçük küpler halinde doğrayın.

2

Bir tencerede tüm malzemeleri birleştirin ve kısık ateşte elmalar suyu çekip tamamen yumuşayana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

3

Daha sonra bir çatal veya ezici yardımıyla püre haline getirin.

Kek
4

Fırını 180 dereceye ısıtın ve kullanacağınız kek kalıbını iyice yağlayın.

5

Biri büyük diğeri orta boy iki kâse alın.

6

Büyük kâsede tüm kuru malzemeleri (un, esmer şeker, şeker, tarçın, muskat, kabartma tozu, karbonat ve tuz) karıştırın.

7

Orta kapta tüm ıslak malzemeleri (elma sosu, elma sirkesi, zeytinyağı, yumurta ve vanilya) çırpın. Islak malzemeleri kuru olanlara dökün ve spatula kullanarak karıştırın.

8

Karışımı çok ezmeden olabildiğince pürüzsüz hale getirin.

9

Hamuru önceden hazırlanmış kalıba dökün ve 30-40 dakika kadar pişirin.

10

Fırından çıkan keki yaklaşık 30-40 dakika soğumaya bırakın, ardından kalıbından çıkarın. (Tamamen soğuduktan sonra, üzerini kaplamak için gerekli olan sosu hazırlayın.)

11

Eritilmiş tereyağı ve elma sirkesini küçük bir kâsede karıştırın.

12

Başka bir kâsede tarçın ve şekeri karıştırın.

13

Tereyağı ve elma sirkesi karışımını bir fırça ile tüm kekin üzerine sürün.

14

Ardından beklemeden hazırlamış olduğunuz tarçınlı şekeri kekin her tarafına elinizle bastırın.

15

Servis yapmadan önce; akışkan ama yoğun bir kıvama gelene kadar pudra şekerine her seferinde bir çay kaşığı elma sirkesi ekleyerek iki malzemeyi karıştırın. (Dökülebilir olmalı ama çok ince olmamalıdır.)

16

İstenilen kıvam elde edildiğinde kekin üzerine dökün ve berrylerle süsleyerek servis edin.

Elmalı Kek