ZorlukOrta Düzey
1

Suyu 35 dereceye karar ısıtın ve içerisine mayanızı ve şekeri koyup karıştırın. (Suyun çok sıcak olmamasına özen gösterin bu mayanın yaşaması için önemli bir noktadır!) 10 dk boyunca bekletin kabarcıklılar oluşturduğunu göreceksiniz.

2

Bu işlem sırasında un ve tuzu mutfak robotuna koyun kanca aparatıyla karıştın. Mayanız istenilen kıvama geldiğinde una ekleyin ve kanca aparatıyla orta hızda 5-6 dk boyunca karıştırın. (Eğer hamurunuz çok yapışkan olursa 1 er çorba kaşığı un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz!)

3

Başka bir kabı hafifçe yağlayın ve hamur kıvamını aldıktan sonra yağladığınız kaba geçirerek üzerine bir tülbent ile ya da streç film ile örterek 45dk-1 saat boyunca iki katına çıkana kadar dinlendirin.

Sos hazırlığı
4

Domates püresi, tuz karabiber ve kuru kekiği karıştırın. Bir kenarda bekletin!

5

Fırını 200 derece ayarlayın. Hamur iki katına çıktığında temiz bir yüzeyi hafifçe unlayın ve hamuru üzerine alın. Elinizle 3-4 kere yoğurun ve hamuru tepsinize yaymayı planladığınız boyuta göre açın. Tepsinin üzerine yağlıkağıt serin ve hamuru üzerine geçirin.

6

Hamurun üzerine önceden hazırladığınız domates sosunu yayın ve peynirleri ekleyip. Pizzanın kenarları kızarana kadar pişirin.

7

Fırından çıkardığınızda üzerine hindi füme, roka, burata, çeri domatesi ekleyin. Ve balzamik ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

Hamuru için
Sosu için
Diğer malzemeler

Talimatlar

1

Suyu 35 dereceye karar ısıtın ve içerisine mayanızı ve şekeri koyup karıştırın. (Suyun çok sıcak olmamasına özen gösterin bu mayanın yaşaması için önemli bir noktadır!) 10 dk boyunca bekletin kabarcıklılar oluşturduğunu göreceksiniz.

2

Bu işlem sırasında un ve tuzu mutfak robotuna koyun kanca aparatıyla karıştın. Mayanız istenilen kıvama geldiğinde una ekleyin ve kanca aparatıyla orta hızda 5-6 dk boyunca karıştırın. (Eğer hamurunuz çok yapışkan olursa 1 er çorba kaşığı un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz!)

3

Başka bir kabı hafifçe yağlayın ve hamur kıvamını aldıktan sonra yağladığınız kaba geçirerek üzerine bir tülbent ile ya da streç film ile örterek 45dk-1 saat boyunca iki katına çıkana kadar dinlendirin.

Sos hazırlığı
4

Domates püresi, tuz karabiber ve kuru kekiği karıştırın. Bir kenarda bekletin!

5

Fırını 200 derece ayarlayın. Hamur iki katına çıktığında temiz bir yüzeyi hafifçe unlayın ve hamuru üzerine alın. Elinizle 3-4 kere yoğurun ve hamuru tepsinize yaymayı planladığınız boyuta göre açın. Tepsinin üzerine yağlıkağıt serin ve hamuru üzerine geçirin.

6

Hamurun üzerine önceden hazırladığınız domates sosunu yayın ve peynirleri ekleyip. Pizzanın kenarları kızarana kadar pişirin.

7

Fırından çıkardığınızda üzerine hindi füme, roka, burata, çeri domatesi ekleyin. Ve balzamik ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Ev Yapımı Buratalı Pizza