Yazdırma Seçenekleri:

Ev Yapımı Buratalı Pizza

Verim1 PorsiyonHazırlama Süresi3 saatToplam Süre3 saat

Hamuru için
 180 ml su
 240 gr un
 ½ çay kaşığı tuz
 ½ çay kaşığı aktif kuru maya
 ½ çay kaşığı şeker Pizza hamurunu yapmak yerine daha pratik olması açısından Fırınınızdan pişmemiş hamur alarak hazırlama sürecini geçip daha hızlı bir şekilde öğle yemeğinizi hazırlayabilirisiniz!
Sosu için
 200 gr domates püresi
 30 gr zeytinyağı
 1 tatlı kaşığı kuru kekik
 karabiber & tuz
 75 gr Mozarella Peyniri (üzerine)
Diğer malzemeler
 1 Buratta (Önerimiz, Buffa Marka)
 ½ demet Roka (yıkanmış)
 56 dilim Hindi füme
 45 Çeri domates
 Balzamik
 Zeyitnyağı
1

Suyu 35 dereceye karar ısıtın ve içerisine mayanızı ve şekeri koyup karıştırın. (Suyun çok sıcak olmamasına özen gösterin bu mayanın yaşaması için önemli bir noktadır!) 10 dk boyunca bekletin kabarcıklılar oluşturduğunu göreceksiniz.

2

Bu işlem sırasında un ve tuzu mutfak robotuna koyun kanca aparatıyla karıştın. Mayanız istenilen kıvama geldiğinde una ekleyin ve kanca aparatıyla orta hızda 5-6 dk boyunca karıştırın. (Eğer hamurunuz çok yapışkan olursa 1 er çorba kaşığı un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz!)

3

Başka bir kabı hafifçe yağlayın ve hamur kıvamını aldıktan sonra yağladığınız kaba geçirerek üzerine bir tülbent ile ya da streç film ile örterek 45dk-1 saat boyunca iki katına çıkana kadar dinlendirin.

Sos hazırlığı
4

Domates püresi, tuz karabiber ve kuru kekiği karıştırın. Bir kenarda bekletin!

5

Fırını 200 derece ayarlayın. Hamur iki katına çıktığında temiz bir yüzeyi hafifçe unlayın ve hamuru üzerine alın. Elinizle 3-4 kere yoğurun ve hamuru tepsinize yaymayı planladığınız boyuta göre açın. Tepsinin üzerine yağlıkağıt serin ve hamuru üzerine geçirin.

6

Hamurun üzerine önceden hazırladığınız domates sosunu yayın ve peynirleri ekleyip. Pizzanın kenarları kızarana kadar pişirin.

7

Fırından çıkardığınızda üzerine hindi füme, roka, burata, çeri domatesi ekleyin. Ve balzamik ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

© 2020 kitchendiaries/8 All Rights Reserved.