1

Bir tencerede su kaynatın.

2

İçerisine karnabahar ekleyin ve 3 dakika kaynatıp süzün.

3

Başka bir tencerede soğanı zeytinyağı ile kavurun.

4

İçerisine kıymayı ve bir tutam kız ekleyin. Ara sıra karıştırarak kıymayı kavurun.

5

Karnabaharı ve doğranmış domatesi kıymaya ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.

6

Başka bir tencerede unla tereyağını kavurun.

7

Üzerine yavaşça karıştırırak sütü ekleyin.

8

Karışımı kıvam alana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.

9

Pişen beşamel sosa tuz, karabiber, kaşar peyniri ve muskat ekleyin.

10

Bir fırın kabına ilk olarak karnabaharı koyun.

11

Üzerine beşamel sosu döküp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Malzemeler

Beşamel Sos

Talimatlar

1

Bir tencerede su kaynatın.

2

İçerisine karnabahar ekleyin ve 3 dakika kaynatıp süzün.

3

Başka bir tencerede soğanı zeytinyağı ile kavurun.

4

İçerisine kıymayı ve bir tutam kız ekleyin. Ara sıra karıştırarak kıymayı kavurun.

5

Karnabaharı ve doğranmış domatesi kıymaya ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.

6

Başka bir tencerede unla tereyağını kavurun.

7

Üzerine yavaşça karıştırırak sütü ekleyin.

8

Karışımı kıvam alana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.

9

Pişen beşamel sosa tuz, karabiber, kaşar peyniri ve muskat ekleyin.

10

Bir fırın kabına ilk olarak karnabaharı koyun.

11

Üzerine beşamel sosu döküp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar