Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

Beşamel Sos

1

Bir tencerede su kaynatın.

2

İçerisine karnabahar ekleyin ve 3 dakika kaynatıp süzün.

3

Başka bir tencerede soğanı zeytinyağı ile kavurun.

4

İçerisine kıymayı ve bir tutam kız ekleyin. Ara sıra karıştırarak kıymayı kavurun.

5

Karnabaharı ve doğranmış domatesi kıymaya ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.

6

Başka bir tencerede unla tereyağını kavurun.

7

Üzerine yavaşça karıştırırak sütü ekleyin.

8

Karışımı kıvam alana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.

9

Pişen beşamel sosa tuz, karabiber, kaşar peyniri ve muskat ekleyin.

10

Bir fırın kabına ilk olarak karnabaharı koyun.

11

Üzerine beşamel sosu döküp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.