Yazdırma Seçenekleri:

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

Verim1 Porsiyon

 ½ Marul
 200 gr Kıyma
 1 Soğanküp küp doğranmış
 600 gr Karnabaharçiçeklerine ayrılmış
 100 gr Doğranmış Domates
 Zeytinyağı
 Tuz
Beşamel Sos
 50 gr Un
 50 gr Tereyağı
 500 ml Süt
 50 gr Eski Kaşarrendelenmiş
 Tuz
 Karabiber
 Muskat Rendesi
1

Bir tencerede su kaynatın.

2

İçerisine karnabahar ekleyin ve 3 dakika kaynatıp süzün.

3

Başka bir tencerede soğanı zeytinyağı ile kavurun.

4

İçerisine kıymayı ve bir tutam kız ekleyin. Ara sıra karıştırarak kıymayı kavurun.

5

Karnabaharı ve doğranmış domatesi kıymaya ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.

6

Başka bir tencerede unla tereyağını kavurun.

7

Üzerine yavaşça karıştırırak sütü ekleyin.

8

Karışımı kıvam alana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.

9

Pişen beşamel sosa tuz, karabiber, kaşar peyniri ve muskat ekleyin.

10

Bir fırın kabına ilk olarak karnabaharı koyun.

11

Üzerine beşamel sosu döküp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

© 2020 kitchendiaries/8 All Rights Reserved.