Fırında Patlıcan ve Et

Fırında Patlıcan

1

Tavayı az miktar tereyağı ile ısıtın.

2

Bonfile dilimlerini ekleyin ve orta ateşte pişirin.

3

Pişmeye yakın tuzlayın ve dilerseniz kuru kekik ekleyin.

4

Brüksel lahanalarını bol zeytinyağı ve tuz ile harmanlayın ve 180 derecelik fırında pişip kavrulana kadar yaklaşık 20- 25 dakika pişirin.

Fırında Patlıcan
5

Patlıcanları alacalı soyun ve 1,5 cm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin.

6

Tavada yağ kızdırın ve patlıcanları kızartın.

7

Pişen patlıcanları kağıt havlu üzerine koyup fazla yağı süzün.

8

Sarımsağı zeytinyağında küçük bir sos tenceresinde 2- 3 dakika orta ateşte kavurun.

9

İçerisine domates ve tuzu ekleyerek kapağını açık bir şekilde ve kısık-orta ateşte 15- 20 dakika suyunun çoğunu çekene kadar pişirin.

10

Yağlı kağıtları boyutuna göre 2'ye ya da 4'e bölün.

11

Her yağlı kağıdın ortasına bir dilim patlıcanı koyun, az miktarda tuz ve karabiber serpin.

12

Domates sosun 1/3'ünü her patlıcanın üzerine eşit miktarda ekleyin.

13

Her birinin üzerine bir dilim patlıcan daha yerleştirin ve üzerine kalan domates sosun 1/3'ünü paylaştırın.

14

Bir patlıcanı daha yerleştirip tekrar kalan sostan dökün.

15

En üste 1 dilim mozzarella yerleştirin ve üzerine pesto sos ekleyin.

16

Daha sonra kağıdı bohça haline kapatarak yanmaz fırın ipiyle bağlayın.

17

Fırını 180 derecede ısıtın ve 20 dakika pişirin.