Yazdırma Seçenekleri:

Haşhaşlı Portakallı Kek

Verim1 PorsiyonHazırlama Süresi15 dakikaPişirme Süresi1 saatToplam Süre1 saat 15 dakika

Çay saatinde alternatif tat arayanların denemesi gereken bir tarif.

 1 bardak badem tozu
 1 bardak elenmiş un
 ½ çk tuz
 1 paket kabartma tozu
 3 çorba kaşığı haşhaş
 4 yumurta (oda sıcaklığında)
 1 portakal kabuğu rendesi (beyaz yerine denk gelmesin)
 1 bardak toz şeker
 1 kutu krema (oda sıcaklığında)
 ½ bardak zeytinyağı (mümkünse riviera)
1

Un, badem tozu, haşhaş, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.

2

Yumurta ve şekerleri mikserde yüksek devirde 4-5 dk çırpın.

3

Portakal kabuğu rendesini ekleyin.

4

Krema ve zeytinyağını ekleyip tekrar çırpın.

5

Unlu karışımın hepsini ekleyin ve spatula ile iyice karıştırın.

6

Tercihen dikdörtgen kalıba dökün.

7

Önceden 160 C ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. (30 dk üstü kapalı, 30 dk üstü açık)

8

Ve kekiniz servise hazır.

© 2020 kitchendiaries/8 All Rights Reserved.