ZorlukOrta Düzey
Hazırlanışı
1

Hindistan cevizi şekerini bir baharat öğütücüsünde toz haline gelene kadar öğütün.

2

Hindistan cevizi şekeri, un, tuzu kürek eki takılı duran bir mikserin kasesine koyun ve düşük hızda bir dakika karıştırın.

3

Daha sonra, her seferinde 1 parça tereyağı ekleyin ve bezelye büyüklüğünde parçalar kalana kadar 1 dk boyunca karıştırın.

4

Krem peyniri ve vanilya özünü ekleyin ve 30 saniye içinde hamur büyük kümeler oluşturana kadar karıştırın.

5

Hamuru temiz bir çalışma yüzeyine aktarın.

6

Bir araya gelene kadar yoğurun ve hamuru 2 eşit parçaya bölün.

7

Her parçadan bir disk yapın ve streç film ile sıkıca sarın.

8

En az 1 saat buzdolabında bekletin (Hamuru 3 gün buzdolabında tutabilir ve farklı zamanlarda pişirebilirsiniz).

9

Pişirmeye hazır olduğunuzda, disklerden birini çıkarın ve mutfak tezgahında yumuşaması için bekletin. Bu yaklaşık 20 dakika sürer.

10

Fırını 350 dereceye ısıtın. Yağlı kâğıdı fırına tepsisine koyup. Kenara hazır edin.

11

İlk diski 2 parça yağlı kâğıt arasına alıp 1 cm kalınlığında yuvarlak halinde yuvarlayın.

12

Hamuru (yağlı kağıtla birlikte) bir fırın tepsisine koyun ve 20 dakika buzdolabında bekletin. Aynı işlemi ikinci diskle de tekrarlayın.

13

Üst taraftaki yağlı kâğıdı çıkarın ve hamuru dilediğiniz kalıplar ile kesin.

14

Kesilmiş kurabiyeleri, birbirinden 2 cm aralıklarla ayırdığınızdan emin olarak hazırlanan fırın tepsisine yerleştirin. (Daha sonrasında kurabiyelerinizi ip ile dekore etmek isterseniz fırına koymadan önce bir kürdan yardımıyla delik açmayı unutmayın!)

15

Yaklaşık 10/15 dakika veya kenarları hafif altın sarısı kahverengiye dönene kadar pişirin.

16

Kurabiyeleri fırın tepsisine soğumaya bırakın.

Sunum Önerisi

Biz renkli ipler ve yenilebilen toz boyalar kullanarak renklendirdik. Sizde dilediğiniz gibi dekore ederek çocuklar için şekersiz, rengarenk ve eğlenceli kurabiyeler hazırlayabilirsiniz!

Malzemeler

Talimatlar

Hazırlanışı
1

Hindistan cevizi şekerini bir baharat öğütücüsünde toz haline gelene kadar öğütün.

2

Hindistan cevizi şekeri, un, tuzu kürek eki takılı duran bir mikserin kasesine koyun ve düşük hızda bir dakika karıştırın.

3

Daha sonra, her seferinde 1 parça tereyağı ekleyin ve bezelye büyüklüğünde parçalar kalana kadar 1 dk boyunca karıştırın.

4

Krem peyniri ve vanilya özünü ekleyin ve 30 saniye içinde hamur büyük kümeler oluşturana kadar karıştırın.

5

Hamuru temiz bir çalışma yüzeyine aktarın.

6

Bir araya gelene kadar yoğurun ve hamuru 2 eşit parçaya bölün.

7

Her parçadan bir disk yapın ve streç film ile sıkıca sarın.

8

En az 1 saat buzdolabında bekletin (Hamuru 3 gün buzdolabında tutabilir ve farklı zamanlarda pişirebilirsiniz).

9

Pişirmeye hazır olduğunuzda, disklerden birini çıkarın ve mutfak tezgahında yumuşaması için bekletin. Bu yaklaşık 20 dakika sürer.

10

Fırını 350 dereceye ısıtın. Yağlı kâğıdı fırına tepsisine koyup. Kenara hazır edin.

11

İlk diski 2 parça yağlı kâğıt arasına alıp 1 cm kalınlığında yuvarlak halinde yuvarlayın.

12

Hamuru (yağlı kağıtla birlikte) bir fırın tepsisine koyun ve 20 dakika buzdolabında bekletin. Aynı işlemi ikinci diskle de tekrarlayın.

13

Üst taraftaki yağlı kâğıdı çıkarın ve hamuru dilediğiniz kalıplar ile kesin.

14

Kesilmiş kurabiyeleri, birbirinden 2 cm aralıklarla ayırdığınızdan emin olarak hazırlanan fırın tepsisine yerleştirin. (Daha sonrasında kurabiyelerinizi ip ile dekore etmek isterseniz fırına koymadan önce bir kürdan yardımıyla delik açmayı unutmayın!)

15

Yaklaşık 10/15 dakika veya kenarları hafif altın sarısı kahverengiye dönene kadar pişirin.

16

Kurabiyeleri fırın tepsisine soğumaya bırakın.

Hindistan Cevizi Şekerli Shortbread Kurabiye