Zorlukİleri Düzey
Mereng için
1

Fırını 200° C’ye önceden ayarlayın. Bir tepsinin üzerine tepsinin kenarlarına da gelecek şekilde yağlı kağıt serin.

2

Gerekli bütün malzemeleri tartın.

3

Yumurta beyazını elektrikli mikserde orta-yüksek hızda 1 dk boyunca çırpın. (Soft-peak kıvamı)

4

Karışım kalın ve parlak bir beze kıvamına dönüşene kadar şekeri 5 dk boyunca yavaş yavaş her seferinde bir çorba kaşığı olacak şekilde ekleyin.

Not: Son 2 dakikasında mikseri en hızlı modda çalıştırın.

5

Şekeri ekleme işlemi bittikten sonra orta hıza düşürerek vanilya, sirke ve mısır nişastasını ekleyin ve 4 dk daha çırpma işlemine devam edin.

6

Beze karışımını önceden hazırladığınız tepsiye koyun ve bir spatula kullanarak tepsiye eşit şekilde dağıtın.

7

Önceden ısıtılmış fırına yerleştirin ve sıcaklığı hemen 180° C'ye düşürün.

8

Beze soluk bej renkli ve üstü kabuklu olana kadar yaklaşık 25/30 dk arasında pişirin.

Önemli: Bu aşamada bezenizi sürekli olarak kontrol etmeyi unutmayın.

9

Bezeyi fırından çıkarınca 1 dk beklettikten sonra üzerini bir mutfak beziyle örtün.

Not: Bu sayede nemin bir kısmını hapsedecek ve katılaşmasını önleyecektir.

- Merengi bir gün önceden hazırlayabilirsiniz. Kullanana kadar üzerinde bir örtü ile oda sıcaklığında tutun. Merengi yemeden en fazla 4 saat önce doldurmanız gerekmektedir. (Ne kadar yemeğe yakın hazırlarsanız çıtırlık için o kadar iyi olur.)

- Servisten sonra kalan parçaları hava almaz bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz.

Pastacı Kreması için
10

Bütün malzemelerinizi tartın.

11

Un ile mısır nişastasını birlikte elekten bir defa geçirin.

12

Sütü vanilyayı ve şekerin yarısını tencereye koyun. Altını kısık ateşte açın.

13

Kaynama noktasına gelinceye kadar başka bir kabın içerisinde yumurta sarılarını ve geriye kalan şekeri çırpma teli yardımıyla beyazlaşana ve yoğunlaşana kadar çırpın. Önceden elemiş olduğunuz un ve mısır nişastasını bu aşamada yumurta sarısına ekleyin ve iyice karıştırın.

14

Süt kaynama noktasına geldiği anda, yumurta sarısını karıştırmaya devam ederken içerisine az bir miktar süt ekleyin.

Önemli: Bu noktada yumurta sarısı karışımını karıştırmaya devam etmek yumurtanın aniden pişmemesi için çok önemli bir nokta... Ve eğer vanilya çubuğu kullandıysanız bu aşamadan önce vanilya çubuğunu kaşık yardımıyla sütten çıkartın.

15

Daha sonra yumurta karışımının tamamını süte ekleyerek sürekli karıştırarak pişirin.

16

Pastacı kreması yoğun bir kıvama geldiği zaman altını kapatın ve üzerini bir streç filmle örterek soğumaya bırakın.

Not: Pastacı kremasını tepsi gibi geniş bir yüzeye dökmeniz soğumasını hızlandıracaktır, yine üzerini streç film ile örtmeyi unutmayın.

17

İncirleri soyduktan sonra bir çatal veya patates ezici yardımıyla ezin. Püre kıvamına geldiği zaman kullanana kadar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Birleştime
18

Servisten en fazla 4 saat önce hazırlamaya başlayın.

19

Pastacı kremasını bir kaba alarak el blenderı yardımıyla homojen bir hale getirin.

20

Merengi tersine çevirmek için, üzerine bir mutfak bezi serin ve hızlı ama dikkatli bir şekilde çalışma masanızın yüzeyine ters çevirin. (Mereng bu noktada aşağıya bakar ve kurulama bezi altındadır.) Ve yağlı kağıdı merengin üzerinden dikkatlice çıkartın.

21

Merengin üzerine eşit bir şekilde pastacı kremasını yayın.

Not: Üzerini süslemek için bir çorba kaşığı ayırmayı unutmayın!

22

Kremanın üzerine ince bir katman halinde incir püresini yayın.

23

Bezeyi yuvarlamak için, size en yakın ve uzun kenardan başlayın. Mutfak bezinin yardımıyla merengi önce hafif yukarı ve sonra ileriye doğru kıvırarak yuvarlamaya başlayın ve sonuna kadar devam edin.

24

Pavlova Roll’u spatula yardımıyla servis yapacağınız tabağa veya yağlı kağıdın üzerine geçirebilirsiniz.

 

Sunum Önerisi

Sunum için kullanmak istediğiniz meyveleri veya çiçekleri önceden ayırmış olduğumuz pastacı kreması ile Pavlova Roll’un üzerine yapıştırabilirsiniz. Dilerseniz kavrulmuş file badem, nane yaprağı da ekleyebilirisiniz.

Sunumunuzu dilimleyerek ya da bütün halde yapabilirsiniz.

Malzemeler

Mereng için
Pastacı Kreması
Süslemek için

Talimatlar

Mereng için
1

Fırını 200° C’ye önceden ayarlayın. Bir tepsinin üzerine tepsinin kenarlarına da gelecek şekilde yağlı kağıt serin.

2

Gerekli bütün malzemeleri tartın.

3

Yumurta beyazını elektrikli mikserde orta-yüksek hızda 1 dk boyunca çırpın. (Soft-peak kıvamı)

4

Karışım kalın ve parlak bir beze kıvamına dönüşene kadar şekeri 5 dk boyunca yavaş yavaş her seferinde bir çorba kaşığı olacak şekilde ekleyin.

Not: Son 2 dakikasında mikseri en hızlı modda çalıştırın.

5

Şekeri ekleme işlemi bittikten sonra orta hıza düşürerek vanilya, sirke ve mısır nişastasını ekleyin ve 4 dk daha çırpma işlemine devam edin.

6

Beze karışımını önceden hazırladığınız tepsiye koyun ve bir spatula kullanarak tepsiye eşit şekilde dağıtın.

7

Önceden ısıtılmış fırına yerleştirin ve sıcaklığı hemen 180° C'ye düşürün.

8

Beze soluk bej renkli ve üstü kabuklu olana kadar yaklaşık 25/30 dk arasında pişirin.

Önemli: Bu aşamada bezenizi sürekli olarak kontrol etmeyi unutmayın.

9

Bezeyi fırından çıkarınca 1 dk beklettikten sonra üzerini bir mutfak beziyle örtün.

Not: Bu sayede nemin bir kısmını hapsedecek ve katılaşmasını önleyecektir.

- Merengi bir gün önceden hazırlayabilirsiniz. Kullanana kadar üzerinde bir örtü ile oda sıcaklığında tutun. Merengi yemeden en fazla 4 saat önce doldurmanız gerekmektedir. (Ne kadar yemeğe yakın hazırlarsanız çıtırlık için o kadar iyi olur.)

- Servisten sonra kalan parçaları hava almaz bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz.

Pastacı Kreması için
10

Bütün malzemelerinizi tartın.

11

Un ile mısır nişastasını birlikte elekten bir defa geçirin.

12

Sütü vanilyayı ve şekerin yarısını tencereye koyun. Altını kısık ateşte açın.

13

Kaynama noktasına gelinceye kadar başka bir kabın içerisinde yumurta sarılarını ve geriye kalan şekeri çırpma teli yardımıyla beyazlaşana ve yoğunlaşana kadar çırpın. Önceden elemiş olduğunuz un ve mısır nişastasını bu aşamada yumurta sarısına ekleyin ve iyice karıştırın.

14

Süt kaynama noktasına geldiği anda, yumurta sarısını karıştırmaya devam ederken içerisine az bir miktar süt ekleyin.

Önemli: Bu noktada yumurta sarısı karışımını karıştırmaya devam etmek yumurtanın aniden pişmemesi için çok önemli bir nokta... Ve eğer vanilya çubuğu kullandıysanız bu aşamadan önce vanilya çubuğunu kaşık yardımıyla sütten çıkartın.

15

Daha sonra yumurta karışımının tamamını süte ekleyerek sürekli karıştırarak pişirin.

16

Pastacı kreması yoğun bir kıvama geldiği zaman altını kapatın ve üzerini bir streç filmle örterek soğumaya bırakın.

Not: Pastacı kremasını tepsi gibi geniş bir yüzeye dökmeniz soğumasını hızlandıracaktır, yine üzerini streç film ile örtmeyi unutmayın.

17

İncirleri soyduktan sonra bir çatal veya patates ezici yardımıyla ezin. Püre kıvamına geldiği zaman kullanana kadar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Birleştime
18

Servisten en fazla 4 saat önce hazırlamaya başlayın.

19

Pastacı kremasını bir kaba alarak el blenderı yardımıyla homojen bir hale getirin.

20

Merengi tersine çevirmek için, üzerine bir mutfak bezi serin ve hızlı ama dikkatli bir şekilde çalışma masanızın yüzeyine ters çevirin. (Mereng bu noktada aşağıya bakar ve kurulama bezi altındadır.) Ve yağlı kağıdı merengin üzerinden dikkatlice çıkartın.

21

Merengin üzerine eşit bir şekilde pastacı kremasını yayın.

Not: Üzerini süslemek için bir çorba kaşığı ayırmayı unutmayın!

22

Kremanın üzerine ince bir katman halinde incir püresini yayın.

23

Bezeyi yuvarlamak için, size en yakın ve uzun kenardan başlayın. Mutfak bezinin yardımıyla merengi önce hafif yukarı ve sonra ileriye doğru kıvırarak yuvarlamaya başlayın ve sonuna kadar devam edin.

24

Pavlova Roll’u spatula yardımıyla servis yapacağınız tabağa veya yağlı kağıdın üzerine geçirebilirsiniz.

İncirli Pavlova Roll