Patatesleri soyup küpler halinde doğrayın.
Bir tencere dolusu su içerisine 1 tatlı kaşığı tuz koyun ve patatesleri de ekleyerek altını açın.
Patatesler pişip yumuşayıncaya kadar pişirin ve daha sonra süzün.
Patates ezici yardımıyla içerisine süt ve tereyağını da ekleyerek ezin ve kenara alın.
Aynı zamanda doğranmış olan soğanları bir tavada tuz ile birlikte pişirmeye başlayın.
Orta-kısık ateşte soğanların rengi altın rengine dönene kadar pişirin. (Bu aşama yavaş yavaş gerçekleşecektir. Bu yüzden altının hep kısık ateşte olduğuna emin olun ve aralıklarla karıştırın).
Soğanlar altın sarısına döndüğünde içerisine 1 çorba kaşığı esmer şeker ve 1 çorba kaşığı elma sirkesini ekleyip karıştırın.
Şeker karamelleşene ve soğanların rengi daha fazla kahverengiye dönene kadar pişirin.
Daha sonra tekrar 1 çorba kaşığı esmer şeker ve 2 çorba kaşığı elma sirkesini ekleyerek karamelize olana kadar pişirmeye devam edin ve altını kapatın.
Hazır olan soğanları patatese ekleyerek karıştırın ve servis edin.
Malzemeler
Talimatlar
Patatesleri soyup küpler halinde doğrayın.
Bir tencere dolusu su içerisine 1 tatlı kaşığı tuz koyun ve patatesleri de ekleyerek altını açın.
Patatesler pişip yumuşayıncaya kadar pişirin ve daha sonra süzün.
Patates ezici yardımıyla içerisine süt ve tereyağını da ekleyerek ezin ve kenara alın.
Aynı zamanda doğranmış olan soğanları bir tavada tuz ile birlikte pişirmeye başlayın.
Orta-kısık ateşte soğanların rengi altın rengine dönene kadar pişirin. (Bu aşama yavaş yavaş gerçekleşecektir. Bu yüzden altının hep kısık ateşte olduğuna emin olun ve aralıklarla karıştırın).
Soğanlar altın sarısına döndüğünde içerisine 1 çorba kaşığı esmer şeker ve 1 çorba kaşığı elma sirkesini ekleyip karıştırın.
Şeker karamelleşene ve soğanların rengi daha fazla kahverengiye dönene kadar pişirin.
Daha sonra tekrar 1 çorba kaşığı esmer şeker ve 2 çorba kaşığı elma sirkesini ekleyerek karamelize olana kadar pişirmeye devam edin ve altını kapatın.
Hazır olan soğanları patatese ekleyerek karıştırın ve servis edin.