Yazdırma Seçenekleri:

Karameli Soğanlı Patates Püresi

Verim1 PorsiyonToplam Süre35 dakika

 5 adet orta boy patates
 150 ml süt
 50 gr tereyağı
 2 adet soğanAy şeklinde doğranmış
 3 çorba kaşığı elma sirkesi
 2 çorba kaşığı esmer şeker
 Zeytinyağı
 Tuz
 Karabiber
1

Patatesleri soyup küpler halinde doğrayın.

2

Bir tencere dolusu su içerisine 1 tatlı kaşığı tuz koyun ve patatesleri de ekleyerek altını açın.

3

Patatesler pişip yumuşayıncaya kadar pişirin ve daha sonra süzün.

4

Patates ezici yardımıyla içerisine süt ve tereyağını da ekleyerek ezin ve kenara alın.

5

Aynı zamanda doğranmış olan soğanları bir tavada tuz ile birlikte pişirmeye başlayın.

6

Orta-kısık ateşte soğanların rengi altın rengine dönene kadar pişirin. (Bu aşama yavaş yavaş gerçekleşecektir. Bu yüzden altının hep kısık ateşte olduğuna emin olun ve aralıklarla karıştırın).

7

Soğanlar altın sarısına döndüğünde içerisine 1 çorba kaşığı esmer şeker ve 1 çorba kaşığı elma sirkesini ekleyip karıştırın.

8

Şeker karamelleşene ve soğanların rengi daha fazla kahverengiye dönene kadar pişirin.

9

Daha sonra tekrar 1 çorba kaşığı esmer şeker ve 2 çorba kaşığı elma sirkesini ekleyerek karamelize olana kadar pişirmeye devam edin ve altını kapatın.

10

Hazır olan soğanları patatese ekleyerek karıştırın ve servis edin.

© 2020 kitchendiaries/8 All Rights Reserved.