3 tane tepsiyi tezgâha koyup birine bolca mısır gevreği koyun ve elinizle kabaca parçalayın.
Diğer tepsiye 2 yumurta ve 2 çorba kaşığı krema koyup iyice çırpın.
Üçüncünün yarısına 1 kase un, diğer yarısına da birer çorba kaşığı tuz, karabiber, toz acı biber ve toz sarımsak ile karıştırın. 1 parça tavuk göğsünü uzun şeritler halinde, 2 parça kemiksiz tavuk budu da ortadan ikiye kesin.
Kanatları ise bütün olarak kızartacaksınız.
Tavukları sırasıyla, baharata, una, yumurtaya ve mısır gevreğine batırın ve ardından ısınmış ayçiçek yağında kızartın.
Kanatları en son eklemeyi unutmayın. Kısık ateşte biraz daha uzun süre pişmeleri gerekecek kemikli oldukları için.
Un ve oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırın.
Karışım toz gibi olacak.
İçine 1 paket kabartma tozu, 1 dolu çay kaşığı tuz ve 50 ml süt ekleyip yoğurun.
Çok fazla yoğurmadan, hamuru tezgâhta açın ve bardakla 6 tane yuvarlak çıkartın.
200 derecede, altlı, üstlü ve fansız çalışan fırının orta rafında 15 dakika pişirin.
Malzemeler
Talimatlar
3 tane tepsiyi tezgâha koyup birine bolca mısır gevreği koyun ve elinizle kabaca parçalayın.
Diğer tepsiye 2 yumurta ve 2 çorba kaşığı krema koyup iyice çırpın.
Üçüncünün yarısına 1 kase un, diğer yarısına da birer çorba kaşığı tuz, karabiber, toz acı biber ve toz sarımsak ile karıştırın. 1 parça tavuk göğsünü uzun şeritler halinde, 2 parça kemiksiz tavuk budu da ortadan ikiye kesin.
Kanatları ise bütün olarak kızartacaksınız.
Tavukları sırasıyla, baharata, una, yumurtaya ve mısır gevreğine batırın ve ardından ısınmış ayçiçek yağında kızartın.
Kanatları en son eklemeyi unutmayın. Kısık ateşte biraz daha uzun süre pişmeleri gerekecek kemikli oldukları için.
Un ve oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırın.
Karışım toz gibi olacak.
İçine 1 paket kabartma tozu, 1 dolu çay kaşığı tuz ve 50 ml süt ekleyip yoğurun.
Çok fazla yoğurmadan, hamuru tezgâhta açın ve bardakla 6 tane yuvarlak çıkartın.
200 derecede, altlı, üstlü ve fansız çalışan fırının orta rafında 15 dakika pişirin.