Fırınınızı 190 dereceye ayarlayın.
Kekin kıtır bölümünü hazırlamak için minik küpler şeklinde doğradığınız bal kabaklarını bir tatlı kaşığı tereyağı, bir çorba kaşığı esmer şeker ve tarçınla kabaklar suyunu salıp karamelimsi olana kadar soteleyin.
Ardından un, tereyağı, toz zencefil, yulaf ezmesi ve irice doğranmış bademlerle ufalanan bir hamur haline getirin ve sotelediğiniz bal kabakları ile birleştirip kek hamuru hazır olana kadar buzdolabında bekletin.
Kek hamurunu hazırlamak için ortalama 130 gr.'lık bir bal kabağını rendeleyin ve herhangi bir malzeme eklemeden en düşük sıcaklıkta
tavada yumuşayana kadar soteleyin.
Kek içerisinde kullanılacak tüm ıslak malzemeyi
(süt, bal kabağı rendesi, erimiş tereyağı zeytinyağı) ve kuru malzemeyi (un, esmer şeker, toz şeker, baharatlar ve karbonat) önce ayrı ayrı sonra homojen bir kek hamuru olacak şekilde karıştırın.
Yağlı kağıt ile hazırladığınız fırın kabınızın içerisine kek hamurunu boşaltın ve üzerine buzdolabında beklettiğiniz hamur parçalarını yayın.
Dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
© 2020 kitchendiaries/8 All Rights Reserved.