Zeytinyağını büyük bir tencerede orta ateşte ısıtın.
Yağ iyice ısınınca soğanı ve sarımsağı ekleyin, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin.
Mantarları ekleyin, tuz ve karabiber koyun.
Altın sarısı oluncaya kadar karıştırmadan 5 dakika pişirin.
5 dakikanın sonunda karıştırın ve mantarlar karamelleşene kadar 7-8 dakika daha pişirin.
Sıcaklığı orta seviyeye düşürün.
Tereyağı, adaçayı ve kekiği ekleyin.
Adaçayının kokusu iyice çıkana kadar ara sıra karıştırarak 2-3 dakika pişirin.
Balzamik sirkeyi karıştırın.
4 su bardağı et/sebze suyunu ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin ve kaynatın.
Kaynayan çorbanın yaklaşık 3/4'ünü bir blendere aktarın ve pürüzsüz, kremsi hale gelene kadar çekin.
Çorbayı kalan çorba ile tencereye geri koyun.
Krema ve peyniri karıştırın.
Çorbayı iyice ısınana kadar 5-10 dakika pişirin ve servis edin.
Malzemeler
Talimatlar
Zeytinyağını büyük bir tencerede orta ateşte ısıtın.
Yağ iyice ısınınca soğanı ve sarımsağı ekleyin, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin.
Mantarları ekleyin, tuz ve karabiber koyun.
Altın sarısı oluncaya kadar karıştırmadan 5 dakika pişirin.
5 dakikanın sonunda karıştırın ve mantarlar karamelleşene kadar 7-8 dakika daha pişirin.
Sıcaklığı orta seviyeye düşürün.
Tereyağı, adaçayı ve kekiği ekleyin.
Adaçayının kokusu iyice çıkana kadar ara sıra karıştırarak 2-3 dakika pişirin.
Balzamik sirkeyi karıştırın.
4 su bardağı et/sebze suyunu ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin ve kaynatın.
Kaynayan çorbanın yaklaşık 3/4'ünü bir blendere aktarın ve pürüzsüz, kremsi hale gelene kadar çekin.
Çorbayı kalan çorba ile tencereye geri koyun.
Krema ve peyniri karıştırın.
Çorbayı iyice ısınana kadar 5-10 dakika pişirin ve servis edin.