ZorlukOrta Düzey
1

Zeytinyağını büyük bir tencerede orta ateşte ısıtın.

2

Yağ iyice ısınınca soğanı ve sarımsağı ekleyin, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin.

3

Mantarları ekleyin, tuz ve karabiber koyun.

4

Altın sarısı oluncaya kadar karıştırmadan 5 dakika pişirin.

5

5 dakikanın sonunda karıştırın ve mantarlar karamelleşene kadar 7-8 dakika daha pişirin.

6

Sıcaklığı orta seviyeye düşürün.

7

Tereyağı, adaçayı ve kekiği ekleyin.

8

Adaçayının kokusu iyice çıkana kadar ara sıra karıştırarak 2-3 dakika pişirin.

9

Balzamik sirkeyi karıştırın.

10

4 su bardağı et/sebze suyunu ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin ve kaynatın.

11

Kaynayan çorbanın yaklaşık 3/4'ünü bir blendere aktarın ve pürüzsüz, kremsi hale gelene kadar çekin.

12

Çorbayı kalan çorba ile tencereye geri koyun.

13

Krema ve peyniri karıştırın.

14

Çorbayı iyice ısınana kadar 5-10 dakika pişirin ve servis edin.

Malzemeler

Talimatlar

1

Zeytinyağını büyük bir tencerede orta ateşte ısıtın.

2

Yağ iyice ısınınca soğanı ve sarımsağı ekleyin, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin.

3

Mantarları ekleyin, tuz ve karabiber koyun.

4

Altın sarısı oluncaya kadar karıştırmadan 5 dakika pişirin.

5

5 dakikanın sonunda karıştırın ve mantarlar karamelleşene kadar 7-8 dakika daha pişirin.

6

Sıcaklığı orta seviyeye düşürün.

7

Tereyağı, adaçayı ve kekiği ekleyin.

8

Adaçayının kokusu iyice çıkana kadar ara sıra karıştırarak 2-3 dakika pişirin.

9

Balzamik sirkeyi karıştırın.

10

4 su bardağı et/sebze suyunu ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin ve kaynatın.

11

Kaynayan çorbanın yaklaşık 3/4'ünü bir blendere aktarın ve pürüzsüz, kremsi hale gelene kadar çekin.

12

Çorbayı kalan çorba ile tencereye geri koyun.

13

Krema ve peyniri karıştırın.

14

Çorbayı iyice ısınana kadar 5-10 dakika pişirin ve servis edin.

Kremalı Mantar Çorbası