Yazdırma Seçenekleri:

Kremalı Mantar Çorbası

Verim1 PorsiyonToplam Süre55 dakika

 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
 4 diş sarımsakezilmiş
 1 orta boy soğanay şeklinde doğranmış
 60 gr tereyağı
 400 gr kestane mantarıdilimlenmiş
 200 gr kültür mantarıdilimlenmiş
 2 çorba kaşığı taze adaçayı doğranmış
 1 çorba kaşığı taze kekik
 1 çorba kaşığı balzamik
 4 su bardağı et veya sebze suyuyoğunluğuna göre ekstra ekleyebilirsiniz
 1 su bardağı krema
 ½ su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
 Tuz
 Karabiber
1

Zeytinyağını büyük bir tencerede orta ateşte ısıtın.

2

Yağ iyice ısınınca soğanı ve sarımsağı ekleyin, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin.

3

Mantarları ekleyin, tuz ve karabiber koyun.

4

Altın sarısı oluncaya kadar karıştırmadan 5 dakika pişirin.

5

5 dakikanın sonunda karıştırın ve mantarlar karamelleşene kadar 7-8 dakika daha pişirin.

6

Sıcaklığı orta seviyeye düşürün.

7

Tereyağı, adaçayı ve kekiği ekleyin.

8

Adaçayının kokusu iyice çıkana kadar ara sıra karıştırarak 2-3 dakika pişirin.

9

Balzamik sirkeyi karıştırın.

10

4 su bardağı et/sebze suyunu ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin ve kaynatın.

11

Kaynayan çorbanın yaklaşık 3/4'ünü bir blendere aktarın ve pürüzsüz, kremsi hale gelene kadar çekin.

12

Çorbayı kalan çorba ile tencereye geri koyun.

13

Krema ve peyniri karıştırın.

14

Çorbayı iyice ısınana kadar 5-10 dakika pişirin ve servis edin.

© 2020 kitchendiaries/8 All Rights Reserved.