Yazdırma Seçenekleri:

Kuşbaşı Etli Nohut ve Bulgur Pilavı

Verim1 Porsiyon

Kuşbaşı Etli Nohut
 225 gr Nohutbir gece önceden ıslatılmış ve haşlanmış
 1 adet Soğanince uzun doğranmış
 250 gr Domates
 1 diş Sarımsakküp küp doğranmış
 1 adet Kırmızı Biberküp küp doğranmış
 250 gr Dana Kuşbaşı
 Tuz
 Karabiber
 ½ çorba kaşığı Tereyağı
 1 çay kaşığı Pul Biber
 1 çay kaşığı Kekik
 Zeytinyağı
Bulgur Pilavı
 1 Soğanküp küp doğranmış
 150 gr Bulguryıkanmış
 250 ml et/tavuk suyu
 200 ml Su
 1 çorba kaşığı Tereyağıküp küp doğranmış
 1 çorba kaşığı Zeytinyağı
 Tuz
1

Doğranmış soğanları zeytinyağ ve tuz ile orta ateşte kavurun.

2

İçerisine sarımsağı ekleyin ve kavurmaya devam edin.

3

Soğanlar saydamlaşıp hafif renk aldığında kuşbaşıyı ekleyin ve et suyunu salıp tekrar çekene kadar orta-kısık ateşte pişirin.

4

Daha sonra üzerine nohutu ve domatesi ekleyip 2- 3 dakika karıştırarak pişirin ve en son üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.

5

Pişmesine yakın küçük bir tavada tereyağını eritin.

6

İçerisine pul biber ve kekiği ekleyip 1 dakika kavurun.

7

Tereyağını nohuta ekleyip 2- 3 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıp pilav ile servis edin.

Bulgur Pilavı
8

Soğanları zeytinyağında tuz ile orta ateşte kavurun.

9

Soğanlar saydamlaştığında içerisinde bulguru ekleyin.

10

3- 4 dakika kısık ateşte kavurun.

11

Üzerine önce 200 ml. suyu ekleyin.

12

Ardından et/tavuk suyunu ekleyin.

13

Üzerine küp küp tereyağları koyup kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar kısık-orta ateşte pişirin.

14

Altını kapatın ve servis edin.

© 2020 kitchendiaries/8 All Rights Reserved.