Yazdırma Seçenekleri:

Mercimek Çorbası

Verim1 Porsiyon

 1 su bardağı Kırmızı Mercimekyaklaşık 170 gr.
 ½ Patatesküp küp doğranmış
 ½ Patatesküp küp doğranmış
 ½ Soğanküp küp doğranmış
 ¼ Kerevizküp küp doğranmış
 Tuz
 Karabiber
 300 ml Et/Tavuk Suyu
 ½ çay kaşığı Kimyon
 ½ çay kaşığı Zerdeçal
 1 tutam Limon Tuzuopsiyonel
 40 gr Tereyağı
 1 çay kaşığı Tatlı Kırmızı Biber
 1 çay kaşığı Nane
1

Kırmızı mercimek ve sebzeleri 2 bardak su ile kısık ateşte kaynamaya bırakın.

2

Suyu çekilince 1 bardak daha sıcak su ekleyin ve iyice yumuşayana kadar pişirin.

3

Piştiğinde et suyunu ekleyin ve blenderdan geçirin.

4

Küçük bir tencerede tereyağında kırmızı biber ve naneyi çevirin.

5

Çorbanın üzerine ekleyerek servis edin.

Servis Önerisi
6

Dilerseniz üzerine küp küp hazırlanmış kruton ekleyerek servis edebilirsiniz.

© 2020 kitchendiaries/8 All Rights Reserved.