Yazdırma Seçenekleri:

Mercimekli Poğaça

Verim1 Porsiyon

İç harcı için
 ½ su bardağı Mercimek
 1 çorba kaşığı Tereyağı
 50 çorba kaşığı Tulum Peyniri
Hamuru için
 315 gr Un
 225 ml Su
 ½ çorba kaşığı Zeytinyağı
 ½ çorba kaşığı Üzüm Sirkesi
 1 çorba kaşığı Tuz
Hamura sürmek için
 50 gr Tereyağıerimiş
 30 ml Zeytinyağı
Üzeri için
 1 Yumurtaçırpılmış
 Susam
1

Mercimeği tuzlu suda haşlayıp, suyunu süzün ve çok sıcakken içine tereyağı atıp kendi sıcaklığında karıştır. Bir kenarda bekletin.

2

Ilındığında içerisine tulum peynirini, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.

3

Undan yarım su bardağı kadar ayırıp, kalanını su, zeytinyağı, üzüm sirkesi ve tuz ile karıştırıp yoğurun.

4

Yoğurma sırasında ayırdığın unu gerekirse azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin (hamur orta sertlikte olacak).

5

Hamurunuz hazır olduğunda yumurta büyüklüğünde bezelere bölüp, üzerini bir bezle örtün ve 10 dakika dinlendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

6

10 dakika sonra cevizden büyük parçalar koparıp oklava ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın.

7

Açtığınız hamurun içine bolca tereyağı ve zeytinyağı karışımı sürün ve hamuru bir köşesinden başlayarak içeri doğru katlayarak rulo yapın ve sarın (gül böreği gibi).

8

Şimdi merdane yardımıyla hamuru tekrar açın.

9

Orta kısmına yaklaşık bir çorba kaşığı mercimek koyup, hamuru bohça gibi yukarı doğru toplayın ve saat yönüne bükün. (Neredeyse iki parmak yüksekliğinde hamur
kalmalı üst tarafta o sakıtı yani yukarıda kalan hamuru aşağıya doğru çevirip altta kalan bölümün üzerine örtü gibi kapatın.)

10

Tam ortasında hamurun en ortasındaki delikten mercimekli harcı göreceksiniz. Her birini böyle hazırlayıp tepsiye alın.

11

Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve susam serpin.

12

Fırında kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin ve servis edin.

© 2020 kitchendiaries/8 All Rights Reserved.