Yazdırma Seçenekleri:

Mercimekli Sulu Köfte

Verim1 Porsiyon

 140 gr Yeşil Mercimek
 ½ Soğan
 1 çorba kaşığı Tereyağı
 150 gr Kıyma
 1 tatlı kalığı Domates Salçası
 1 tatlı kaşığı Biber Salçası
 1 tatlı kaşığı Kuru Nane
 1 çay kaşığı Kimyon
 40 gr Erişte
 Tuz
 800 ml Su (sıcak)
1

Mercimeği 5 dakika haşlayın ve süzün.

2

Soğanı küçük doğrayın ve bir çorba kaşığı tereyağ ile kavurun.

3

İyice kavrulduktan sonra bir tatlı kaşığı domates ve bir tatlı kaşığı biber salçasını ilave edin.

4

Soğan karışımının üzerine önceden haşlanmış mercimek, sıcak su ve tuzu ekleyerek pişirmeye devam edin.

5

Kaynama devam ederken, kıymaya tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun ve küçük yuvarlak toplar yapıp hali hazırda kaynayan çorbanın içerisine atın.

6

Köftelerin pişmesine yakın erişteyi ve naneyi ilave edin.

7

Erişte pişince yemeğin altını kapatın.

© 2020 kitchendiaries/8 All Rights Reserved.