ZorlukOrta Düzey
1

Kızılcık, esmer şeker, tarçın, adaçayı ve portakal suyunu yüksek ateşte orta büyüklükte bir tencereye alın.

2

Karışımı kaynatın.

3

Kaynadıktan sonra kızılcıkları biraz kırmak için çatalla ezin.

4

10 dakika kadar pişirmeye devam edin.

5

Adaçayı çıkarın.

6

Portakal kabuğu rendesi ve tuzu karıştırıp ateşten alın.

7

Fırını 210 dereceye ısıtın.

8

Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin.

9

Kare milföy hamurunu az miktar un ve merdane ile 1,5 katı olacak şekilde tek taraflı uzatın ve hamuru tam ortadan iki eşit dikdörtgen parça kesin.

10

Dikdörtgenlerin bir tanesinin ortasına 1 küp brie ve yaklaşık 1 tatlı kaşığı kızılcık karışımdan ekleyin.

11

Kenarları yumurta ile fırçalayın.

12

Diğer dikdörtgeni parçayı dolgunun üzerine yerleştirin ve bir çatalın arkasıyla bütün kenarlarına bastırarak kenarlarını kapatın.

13

Bu işlemi 6 kare milföy içinde tamamlayın.

14

Pufları hazırlanan fırın tepsisine yerleştirin. 20 dakika dondurun.

15

Pişirmeden hemen önce üzerlerine çırpılmış yumurta sürün.

16

Pufların ortasına bıçak yardımıyla küçük bir “x” oluşturacak şekilde 2 küçük yarık açın.

17

Pufların üzerine eser miktarda şeker serpin ve 15-20 dakika veya hamur altın rengi olana ve brie peyniri eriyene kadar pişirin.

18

Servis yapın ve tadını çıkarın!

Malzemeler

Talimatlar

1

Kızılcık, esmer şeker, tarçın, adaçayı ve portakal suyunu yüksek ateşte orta büyüklükte bir tencereye alın.

2

Karışımı kaynatın.

3

Kaynadıktan sonra kızılcıkları biraz kırmak için çatalla ezin.

4

10 dakika kadar pişirmeye devam edin.

5

Adaçayı çıkarın.

6

Portakal kabuğu rendesi ve tuzu karıştırıp ateşten alın.

7

Fırını 210 dereceye ısıtın.

8

Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin.

9

Kare milföy hamurunu az miktar un ve merdane ile 1,5 katı olacak şekilde tek taraflı uzatın ve hamuru tam ortadan iki eşit dikdörtgen parça kesin.

10

Dikdörtgenlerin bir tanesinin ortasına 1 küp brie ve yaklaşık 1 tatlı kaşığı kızılcık karışımdan ekleyin.

11

Kenarları yumurta ile fırçalayın.

12

Diğer dikdörtgeni parçayı dolgunun üzerine yerleştirin ve bir çatalın arkasıyla bütün kenarlarına bastırarak kenarlarını kapatın.

13

Bu işlemi 6 kare milföy içinde tamamlayın.

14

Pufları hazırlanan fırın tepsisine yerleştirin. 20 dakika dondurun.

15

Pişirmeden hemen önce üzerlerine çırpılmış yumurta sürün.

16

Pufların ortasına bıçak yardımıyla küçük bir “x” oluşturacak şekilde 2 küçük yarık açın.

17

Pufların üzerine eser miktarda şeker serpin ve 15-20 dakika veya hamur altın rengi olana ve brie peyniri eriyene kadar pişirin.

18

Servis yapın ve tadını çıkarın!

Milföy Hamurunda Kızılcıklı Brie Pufları