ZorlukOrta Düzey
1

Limon kabuğunu ince ince rendeleyin ve bir kâseye koyun. (Kalan limonu suyunu kullanmak için saklayın.)

2

Üzerine tuz, karabiber, doğranmış biberiye ve pul biber ilave edin ve karıştırın.

3

Tavuğun içini ve dışını bu tuzlu karışımla baharatlayın.

4

Oda sıcaklığında 20 dakika bekletin veya bir gece üstü açık olarak buzdolabında saklayın.

5

Fırını 220 dereceye ısıtın.

6

Biberiye dallarıyla tavuğun içini doldurun ve içine bir parça tereyağı ekleyin.

7

Bir ip yardımıyla tavuğun ayaklarını bağlayın.

8

Göğüs tarafı yukarı bakacak şekilde büyük bir tavaya koyun.

9

Dışına biraz zeytinyağı sürün.

10

Tavuğu fırında 30 dakika pişirin.

11

Daha sonra Tavuğun her tarafına parmesan serpin, derisi bıçakla delinene ve altın rengi olana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirmeye devam edin ve fırından çıkarın.

12

Çıkardığınız tavuğu servis etmeden önce 10 dakika dinlendirin.

13

Limonun suyunu sıkın, tuz ve karabiber ile tatlandırıp, tavuğun üzerine dökün ve bir miktar daha rendelenmiş parmesan peyniri serperek servis edin.

14

Dilerseniz Üzerine ¼ demet Maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.

 

Sunum Önerisi

• Ayrı bir tavada baby kabakları zeytinyağında tuz ve karabiber ile kavurarak tavuğun yanında sunabilirsiniz!

Malzemeler

Talimatlar

1

Limon kabuğunu ince ince rendeleyin ve bir kâseye koyun. (Kalan limonu suyunu kullanmak için saklayın.)

2

Üzerine tuz, karabiber, doğranmış biberiye ve pul biber ilave edin ve karıştırın.

3

Tavuğun içini ve dışını bu tuzlu karışımla baharatlayın.

4

Oda sıcaklığında 20 dakika bekletin veya bir gece üstü açık olarak buzdolabında saklayın.

5

Fırını 220 dereceye ısıtın.

6

Biberiye dallarıyla tavuğun içini doldurun ve içine bir parça tereyağı ekleyin.

7

Bir ip yardımıyla tavuğun ayaklarını bağlayın.

8

Göğüs tarafı yukarı bakacak şekilde büyük bir tavaya koyun.

9

Dışına biraz zeytinyağı sürün.

10

Tavuğu fırında 30 dakika pişirin.

11

Daha sonra Tavuğun her tarafına parmesan serpin, derisi bıçakla delinene ve altın rengi olana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirmeye devam edin ve fırından çıkarın.

12

Çıkardığınız tavuğu servis etmeden önce 10 dakika dinlendirin.

13

Limonun suyunu sıkın, tuz ve karabiber ile tatlandırıp, tavuğun üzerine dökün ve bir miktar daha rendelenmiş parmesan peyniri serperek servis edin.

14

Dilerseniz Üzerine ¼ demet Maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.

Parmesanlı Bütün Tavuk