Yazdırma Seçenekleri:

Şarap Soslu Midye

Verim1 PorsiyonPişirme Süresi25 dakikaToplam Süre25 dakika

 1 kg temizlenmiş midye
 30 ml zeytinyağı
 50 gr tereyağı
 170 ml beyaz şarap
 2 küçük beyaz soğan (ince doğranmış)
 60 ml krema
 ½ demet maydanoz (ince kıyılmış)
1

Büyük bir tencerede zeytinyağını ve tereyağını kısık ateşte ısıtın.

2

Soğanı ekleyin, soteleyin ve yumuşak olana kadar pişirmeye devam edin.

3

Beyaz şarabı ekleyin.

4

Bir kere kaynatın ve sıvıyı üçte iki oranında azaltın.

5

Midyeleri ekleyin, hızlıca karıştırıp üzerini bir kapakla kapatın.

6

Midyeler açılmaya başlayana kadar birkaç dakika pişirin.

7

Kapağı açın ve maydanoz ve krema ekleyin, karıştırın ve tüm midyelerin kabukları açılıncaya kadar pişirmeye devam edin.

8

Tencereyi ocaktan alın ve oluklu bir kaşıkla midyeleri servis kasesine yerleştirin.

9

Kalan sıvıyla birlikte tencereyi tekrar ocağa koyun ve kaynatın.

10

Sıvıyı üçte bir oranında azaltın ve midyelerin üzerine dökün.
Afiyet olsun!

© 2020 kitchendiaries/8 All Rights Reserved.