Fırını 180 dereceye ısıtın.
Derin ve yayvan bir tencereye zeytinyağı ekleyin ve orta ateşte ısıtın.
Soğan ve havucu (ve kullanıyorsanız pancarı) ekleyin ve aralıklarla karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.
2 dal taze biberiyeyi ve 5 dal taze kekiği de ekleyin, karıştırıp altını kapatın.
Kuzu kolun üzerine, zeytinyağı, hardal ve balı (ve kullanıyorsanız domates salçasını) ekleyerek iyice ovalayın.
Tuz ve karabiber ile tekrar ovun.
Kalan sarımsağı kalın dilimleyin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, üzerine sebzeleri yayın.
Sebzeli karışıma 1 çay bardağı kadar kaynar içme suyu ekleyin.
Arada kontrol edin ve suyunu ekleyin.
Dilerseniz, iyice piştikten sonra üzerine balın tamamını sürüp üstü açık bir şekilde 30 dakika kadar daha kızarana kadar pişirebilirsiniz.
Küçük bir tavada tereyağını eritin ve tel şehriyeyi ekleyin.
Altın sarısı rengine dönene kadar karıştırarak kavurun.
Başka bir tavada tereyağını eritin.
Bu sırada pirinçleri yıkayın ve erimiş olan tereyağına ekleyip 5 dakika boyunca orta ateşte kavurun.
Üzerine ilave edeceğiniz suyu hazırlayın.
5 dakikanın sonunda önceden kavrulmuş olan tel şehriyeyi ve suyu pirincin üzerine ekleyin.
Tuzu da serperek ve 30 gramlık tereyağını minik küpler halinde pirincin üzerine koyarak kapağını kapatın.
Bir kere su kaynadıktan sonra kısık-orta ateşte pişmeye bırakın.
Pilavın üzerinde göz göz hava delikleri oluşana kadar pişirmeye devam edin ve daha sonra altını kapatarak demlenmeye bırakın.
Malzemeler
Talimatlar
Fırını 180 dereceye ısıtın.
Derin ve yayvan bir tencereye zeytinyağı ekleyin ve orta ateşte ısıtın.
Soğan ve havucu (ve kullanıyorsanız pancarı) ekleyin ve aralıklarla karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.
2 dal taze biberiyeyi ve 5 dal taze kekiği de ekleyin, karıştırıp altını kapatın.
Kuzu kolun üzerine, zeytinyağı, hardal ve balı (ve kullanıyorsanız domates salçasını) ekleyerek iyice ovalayın.
Tuz ve karabiber ile tekrar ovun.
Kalan sarımsağı kalın dilimleyin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, üzerine sebzeleri yayın.
Sebzeli karışıma 1 çay bardağı kadar kaynar içme suyu ekleyin.
Arada kontrol edin ve suyunu ekleyin.
Dilerseniz, iyice piştikten sonra üzerine balın tamamını sürüp üstü açık bir şekilde 30 dakika kadar daha kızarana kadar pişirebilirsiniz.
Küçük bir tavada tereyağını eritin ve tel şehriyeyi ekleyin.
Altın sarısı rengine dönene kadar karıştırarak kavurun.
Başka bir tavada tereyağını eritin.
Bu sırada pirinçleri yıkayın ve erimiş olan tereyağına ekleyip 5 dakika boyunca orta ateşte kavurun.
Üzerine ilave edeceğiniz suyu hazırlayın.
5 dakikanın sonunda önceden kavrulmuş olan tel şehriyeyi ve suyu pirincin üzerine ekleyin.
Tuzu da serperek ve 30 gramlık tereyağını minik küpler halinde pirincin üzerine koyarak kapağını kapatın.
Bir kere su kaynadıktan sonra kısık-orta ateşte pişmeye bırakın.
Pilavın üzerinde göz göz hava delikleri oluşana kadar pişirmeye devam edin ve daha sonra altını kapatarak demlenmeye bırakın.