Yazdırma Seçenekleri:

Sebzeli Kuzu Kol ve Pilav

Verim1 Porsiyon

Sebzeli Kuzu Kol
 1 adet Kemiksiz Kuzu Kol
 3 Soğan4'e bölünmüş
 2 Havuç3'e bölünmüş
 1 Kereviz Sapıkalın dilimlenmiş
 1 Kereviziri küplere bölünmüş
 4 Diş Sarımsakkabukları soyulmuş
 2 dal TazeBiberiye
 5 dal Taze Kekik
 Tuz
 Karabiber
 Zeytinyağı
 1 çorba kaşığı Hardal
 3 çorba kaşığı Bal
 1 çorba kaşığı Domates Salçasıopsiyonel...
 2 adet Pancar4'e bölünmüş, opsiyonel...
Pilav
 250 gr Pirinç
 30 gr Tereyağı
 250 ml Et/Tavuk Suyu
 250 ml Su
 Tuz
 30 gr Tereyağı
 30 gr Tel Şehriye
 10 gr Tereyağı
Sebzeli Kuzu Kol
1

Fırını 180 dereceye ısıtın.

2

Derin ve yayvan bir tencereye zeytinyağı ekleyin ve orta ateşte ısıtın.

3

Soğan ve havucu (ve kullanıyorsanız pancarı) ekleyin ve aralıklarla karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.

4

Kereviz saplarını, kerevizi, 2 diş sarımsağı ekleyin ve hafifçe yumuşayıncaya dek 3- 4 dakika kavurun.

5

2 dal taze biberiyeyi ve 5 dal taze kekiği de ekleyin, karıştırıp altını kapatın.

6

Kuzu kolun üzerine, zeytinyağı, hardal ve balı (ve kullanıyorsanız domates salçasını) ekleyerek iyice ovalayın.

7

Tuz ve karabiber ile tekrar ovun.

8

Kalan sarımsağı kalın dilimleyin.

9

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, üzerine sebzeleri yayın.

10

Sebzeli karışıma 1 çay bardağı kadar kaynar içme suyu ekleyin.

11

Kuzu kolu sebzelerin üzerine yerleştirin ve alüminyum folyo ile kaplayın ve yumuşayana kadar 2- 3 saat saat kadar pişirin.

12

Arada kontrol edin ve suyunu ekleyin.

Öneri
13

Dilerseniz, iyice piştikten sonra üzerine balın tamamını sürüp üstü açık bir şekilde 30 dakika kadar daha kızarana kadar pişirebilirsiniz.

Pilav
14

Küçük bir tavada tereyağını eritin ve tel şehriyeyi ekleyin.

15

Altın sarısı rengine dönene kadar karıştırarak kavurun.

16

Başka bir tavada tereyağını eritin.

17

Bu sırada pirinçleri yıkayın ve erimiş olan tereyağına ekleyip 5 dakika boyunca orta ateşte kavurun.

18

Üzerine ilave edeceğiniz suyu hazırlayın.

19

5 dakikanın sonunda önceden kavrulmuş olan tel şehriyeyi ve suyu pirincin üzerine ekleyin.

20

Tuzu da serperek ve 30 gramlık tereyağını minik küpler halinde pirincin üzerine koyarak kapağını kapatın.

21

Bir kere su kaynadıktan sonra kısık-orta ateşte pişmeye bırakın.

22

Pilavın üzerinde göz göz hava delikleri oluşana kadar pişirmeye devam edin ve daha sonra altını kapatarak demlenmeye bırakın.

© 2020 kitchendiaries/8 All Rights Reserved.