ZorlukBaşlangıç
1

Derin bir tencereyi (mümkünse döküm) 1-2 dakika kadar ısıtın.

2

Zeytinyağını ve tereyağını ekleyin.

3

Yağlar ısınınca soğanları ilave edin.

4

Tuzu da ekleyip kısık orta ateşte ara sıra karıştırarak, 25-30 dakika soğanları kısık ateşte karamelize edin.

5

Toz şekeri soğanların üzerine serpin ve aralıklarla karıştırın 15 dakika daha pişirin.

6

Beyaz şarabı ekleyin ve asidi uçana kadar 1 dakika kaynatın.

7

Et suyunu ilave edin.

8

Tuz ve karabiberi ekleyin.

9

Yarım saat kadar kısık- orta ateşte aralarda karıştırarak pişirin ve altını kapatın.

10

Ekşi maya ekmeklerin üzerine tepeleme kars gravyeri rendeleyin.

11

Isıya dayanıklı servis kaplarına önce çorbayı servis edin üzerine peynirli ekmekler koyun ve peynirler eriyip kızarana kadar fırında pişirin.

Malzemeler

Talimatlar

1

Derin bir tencereyi (mümkünse döküm) 1-2 dakika kadar ısıtın.

2

Zeytinyağını ve tereyağını ekleyin.

3

Yağlar ısınınca soğanları ilave edin.

4

Tuzu da ekleyip kısık orta ateşte ara sıra karıştırarak, 25-30 dakika soğanları kısık ateşte karamelize edin.

5

Toz şekeri soğanların üzerine serpin ve aralıklarla karıştırın 15 dakika daha pişirin.

6

Beyaz şarabı ekleyin ve asidi uçana kadar 1 dakika kaynatın.

7

Et suyunu ilave edin.

8

Tuz ve karabiberi ekleyin.

9

Yarım saat kadar kısık- orta ateşte aralarda karıştırarak pişirin ve altını kapatın.

10

Ekşi maya ekmeklerin üzerine tepeleme kars gravyeri rendeleyin.

11

Isıya dayanıklı servis kaplarına önce çorbayı servis edin üzerine peynirli ekmekler koyun ve peynirler eriyip kızarana kadar fırında pişirin.

Soğan Çorbası