Yazdırma Seçenekleri:

Soğan Çorbası

Verim1 PorsiyonHazırlama Süresi1 saatPişirme Süresi30 dakikaToplam Süre1 saat 30 dakika

 40 ml zeytinyağı
 60 gr tereyağı
 3 büyük soğanAy şeklinde doğranmış
 20 gr şeker
 150 ml beyaz şarap
 1 litre et suyu
 Tuz
 Karabiber
 Ekşi mayalı ekmek
 Kars gravyeri
1

Derin bir tencereyi (mümkünse döküm) 1-2 dakika kadar ısıtın.

2

Zeytinyağını ve tereyağını ekleyin.

3

Yağlar ısınınca soğanları ilave edin.

4

Tuzu da ekleyip kısık orta ateşte ara sıra karıştırarak, 25-30 dakika soğanları kısık ateşte karamelize edin.

5

Toz şekeri soğanların üzerine serpin ve aralıklarla karıştırın 15 dakika daha pişirin.

6

Beyaz şarabı ekleyin ve asidi uçana kadar 1 dakika kaynatın.

7

Et suyunu ilave edin.

8

Tuz ve karabiberi ekleyin.

9

Yarım saat kadar kısık- orta ateşte aralarda karıştırarak pişirin ve altını kapatın.

10

Ekşi maya ekmeklerin üzerine tepeleme kars gravyeri rendeleyin.

11

Isıya dayanıklı servis kaplarına önce çorbayı servis edin üzerine peynirli ekmekler koyun ve peynirler eriyip kızarana kadar fırında pişirin.

© 2020 kitchendiaries/8 All Rights Reserved.