Yazdırma Seçenekleri:

Taze Soğanlı Feta Peynirli Dip Sos

Verim1 PorsiyonHazırlama Süresi15 dakika

 1 buçuk limon
 ½ demet taze soğanSadece yeşil kısımları kullanılacak
 100 ml zeytinyağı
 280 gr feta peyniriya da beyaz peynir kullanabilirsiniz
 110 gr krem peynir
 ¼ çay kaşığı karabiber
 ¼ çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
 1 çorba kaşığı sıcak su
1

1 tam limonun suyunu sıkın bir kenara alın. Kalan ½ limonu 3-4 ince dilimler halinde kesin.

2

Orta boy bir kapta limon dilimlerini, taze soğanları ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.

3

Tavaya koyun ve ara sıra karıştırarak iyice kavurun, Limonlar hafif kararıp karamelize olduklarında hazır olduğunda tavadan alın ve taze soğanı yaklaşık 7 - 9 dakika daha kavurun.

4

Bir mutfak robotunda feta (beyaz) peynir, krem peynir, kalan zeytinyağı, ayrılmış limon suyu, karabiber, kırmızı biber ve sıcak suyu ekleyin.

5

Pürüzsüz olana kadar çekin, ardından taze soğanın tamamını ekleyin ve iyice karışana kadar rondodan çekmeye devam edin.

6

Bir kaseye aktarın, ardından kavrulmuş limon dilimleri ve tatlı kırmızı biber süsleyin.

© 2020 kitchendiaries/8 All Rights Reserved.