1

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.

2

Yer elmasını ve patatesi iyice yıkadıktan sonra kestane büyüklüğünde doğrayın.

3

Soğanları soyup yer elmaları ile eşit büyüklükte olacak şekilde küçültün.

4

Sebzelerin üst üste gelmeyeceği bir kabın içerisine yerleştirin.

5

Kekik, sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyip sebzelerin her tarafına gelecek şekilde karıştırın.

6

Sebzeleri tepsiye yayıp 20- 26 dakika pişirin.

7

Sebzeler iyice rengini alıp kızarınca fırından çıkarın ve üzerine ½ su bardağı su ekleyin.

8

Daha sonra tamamını bir tencereye alın.

9

Üzerine sütü ve et suyunu ve suyu ekleyin.

10

Kaynama noktasına getirin daha sonra el robotu ile iyice çekin.

11

Üzerine tereyağında kekikleri çevirip çorbanın üzerine ekleyerek servis edin.

Malzemeler

Talimatlar

1

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.

2

Yer elmasını ve patatesi iyice yıkadıktan sonra kestane büyüklüğünde doğrayın.

3

Soğanları soyup yer elmaları ile eşit büyüklükte olacak şekilde küçültün.

4

Sebzelerin üst üste gelmeyeceği bir kabın içerisine yerleştirin.

5

Kekik, sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyip sebzelerin her tarafına gelecek şekilde karıştırın.

6

Sebzeleri tepsiye yayıp 20- 26 dakika pişirin.

7

Sebzeler iyice rengini alıp kızarınca fırından çıkarın ve üzerine ½ su bardağı su ekleyin.

8

Daha sonra tamamını bir tencereye alın.

9

Üzerine sütü ve et suyunu ve suyu ekleyin.

10

Kaynama noktasına getirin daha sonra el robotu ile iyice çekin.

11

Üzerine tereyağında kekikleri çevirip çorbanın üzerine ekleyerek servis edin.

Yer Elması Çorbası