Yazdırma Seçenekleri:

Yer Elması Çorbası

Verim1 Porsiyon

 500 gr Yer Elması
 1 Patates
 1 küçük Soğan
 3 Sarımsakküçük küpler halinde doğranmış
 2 dal Kekik
 Tuz
 ½ su bardağı Su
 ½ çay bardağı Zeytinyağı
 175 ml Süt
 300 ml Et/Tavuk Suyu
 200 ml Su
 20 gr Tereyağı
1

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.

2

Yer elmasını ve patatesi iyice yıkadıktan sonra kestane büyüklüğünde doğrayın.

3

Soğanları soyup yer elmaları ile eşit büyüklükte olacak şekilde küçültün.

4

Sebzelerin üst üste gelmeyeceği bir kabın içerisine yerleştirin.

5

Kekik, sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyip sebzelerin her tarafına gelecek şekilde karıştırın.

6

Sebzeleri tepsiye yayıp 20- 26 dakika pişirin.

7

Sebzeler iyice rengini alıp kızarınca fırından çıkarın ve üzerine ½ su bardağı su ekleyin.

8

Daha sonra tamamını bir tencereye alın.

9

Üzerine sütü ve et suyunu ve suyu ekleyin.

10

Kaynama noktasına getirin daha sonra el robotu ile iyice çekin.

11

Üzerine tereyağında kekikleri çevirip çorbanın üzerine ekleyerek servis edin.

© 2020 kitchendiaries/8 All Rights Reserved.