Yerfıstıklı Raw Bite

Karamel katmanı
Alt katman
Diğer

1

Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve büyük bir kaseye aktarın ve üzerini sıcak suyla kaplayın ve 10 dakika yumuşayana kadar bekletin.

2

Hurmalardaki fazla suyu süzün ve karamel için kalan malzemelerle birlikte bir mutfak robotunda karıştırın. Gerekirse kenarlarını spatula yardımıyla harca tekrar ekleyerek pürüzsüz olana kadar işlem yapın.

3

Mutfak robotundan Hurma Karameli çıkarın.

4

75 gr hurma karameliyle mutfak robotuna yulaf ununu iyice karışana kadar çekin. Bu aşamada kendini bir arada tutacak hafif yapışkan bir "hamur" oluşmalıdır.

5

Yulaf unlu hamuru küçük ve dar bir kaba sıkıca ve eşit şekilde bastırın.

6

Kalan hurma karamelini tabanın üzerine eşit bir şekilde yaymak için bir spatula kullanın, ardından yerfıstığı parçalarını karamelin üzerine serpin.

7

Fıstıkları karamel katmanına bastırmak için parmaklarınızı veya bir spatula kullanın, böylece yapışırlar. Bunu donana kadar 90 dakika dondurucuya koyun.

8

Dondurulmuş dolguyu kabından çıkarın, ardından keskin bir bıçak kullanarak çubuk büyüklüğünde parçalara ayırın.

9

Çikolatanızı benmari usulü eritmeye başlayın ve bu aşama sırasında kestiğiniz parçaları dondurucuya geri koyun.

10

Hızlı hareket ederek, erimiş çikolatanın bulunduğu kaseye kestiğiniz parçalardan bir tanesini yerleştirin.

11

Her tarafı çikolata ile kaplanana kadar barı çevirmek için iki çatal kullanın.

12

Barı erimiş çikolatadan çıkarın ve fazla çikolatanın damlamasına izin verin.

13

Ardından yağlı kağıt ile kaplı bir tabağa koyun. Kalan parçalar için aynı işlemi tekrarlayın.

14

Çikolatanın sertleşmesi için barları 5 - 10 dakika buzdolabına koyun.

15

Servis yapın ve tadını çıkarın!