Fırını 220 dereceye ayarlayın.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt koyun.
Unlu bir yüzeyde pizza hamurunu iki parçaya bölün.
Her bir hamur parçası 30 gr. olacak şeklinde hamuru 23’e bölün.
Her bir 30 gr’lık hamurun orta kısmına mozzarella topu koyup elinizle mozarella topu tamamen içeride kalacak şekilde yuvarlayın ve sıkıca kapatılmış bir top oluşturun.
Topları en alt kısım 6 adet olacak şekilde her kat 1 sayı azalacak şekilde bir Noel ağacı şeklinde fırın tepsisine dikişli tarafı aşağı gelecek şekilde yerleştirin (birbirlerine değmeleri gerekir).
6 toplu olan sıranın alt kısmını ortalayarak 2 adet topu da oraya yan yana ekleyin.
Hamur toplarının üzerine fırçayla yumurta sürün ve 20 dakika kızarana kadar pişirin.
Bu arada eritilmiş tereyağı, parmesan ve otları bir kapta karıştırın.
Pişmiş pizza toplarını bu karışımla fırçalayın ve servis edin.
Malzemeler
Talimatlar
Fırını 220 dereceye ayarlayın.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt koyun.
Unlu bir yüzeyde pizza hamurunu iki parçaya bölün.
Her bir hamur parçası 30 gr. olacak şeklinde hamuru 23’e bölün.
Her bir 30 gr’lık hamurun orta kısmına mozzarella topu koyup elinizle mozarella topu tamamen içeride kalacak şekilde yuvarlayın ve sıkıca kapatılmış bir top oluşturun.
Topları en alt kısım 6 adet olacak şekilde her kat 1 sayı azalacak şekilde bir Noel ağacı şeklinde fırın tepsisine dikişli tarafı aşağı gelecek şekilde yerleştirin (birbirlerine değmeleri gerekir).
6 toplu olan sıranın alt kısmını ortalayarak 2 adet topu da oraya yan yana ekleyin.
Hamur toplarının üzerine fırçayla yumurta sürün ve 20 dakika kızarana kadar pişirin.
Bu arada eritilmiş tereyağı, parmesan ve otları bir kapta karıştırın.
Pişmiş pizza toplarını bu karışımla fırçalayın ve servis edin.