Kahveyi ve kremayı sos tenceresine aktarıp orta yüksek ateşte ısıtmaya başlayın.
Çikolatayı ince ince doğrayın ve kakao ile karıştırın.
Kahveli karışım kaynamaya başlayınca bu karışımın üzerine dökün, vanilyayı da ekleyip çırpma teliyle çırpın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
Karıştırma kabına unu, karbonatı, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin.
Not: Hepsini eleyerek koymayı unutmayın
Tereyağını -tezgâh tipi mikserinizin kürek ucu ile- orta hızda yaklaşık 2 dk çırpın.
Şekeri de ekleyip aynı hızda 3 dk daha çırpın.
Kuru ve ıslak malzemeleri 3 seferde hepsi bir araya gelene kadar düşük orta hızda karıştırın.
Kek kalıbınızı iyice yağlayarak karışımı içine dökün.
Çikolatayı parçalar halinde doğrayın.
Sos kabında, krema, şeker ve vanilya özütünü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
Ocaktan alıp, çikolataların üzerine dökün ve spatula ile karıştırın.
Servis etmeden önce sosu üzerine dökün ve ılık servis edin.
Sunum Önerisi
Servis sırasında çikolatalı sosu minik bir soslukla yanında servis edebilirsiniz.
Yoğun çikolatayı, ekşi meyvelerle (frambuaz, böğürtlen...) tatlandırabilirsiniz.
Malzemeler
Talimatlar
Kahveyi ve kremayı sos tenceresine aktarıp orta yüksek ateşte ısıtmaya başlayın.
Çikolatayı ince ince doğrayın ve kakao ile karıştırın.
Kahveli karışım kaynamaya başlayınca bu karışımın üzerine dökün, vanilyayı da ekleyip çırpma teliyle çırpın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
Karıştırma kabına unu, karbonatı, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin.
Not: Hepsini eleyerek koymayı unutmayın
Tereyağını -tezgâh tipi mikserinizin kürek ucu ile- orta hızda yaklaşık 2 dk çırpın.
Şekeri de ekleyip aynı hızda 3 dk daha çırpın.
Kuru ve ıslak malzemeleri 3 seferde hepsi bir araya gelene kadar düşük orta hızda karıştırın.
Kek kalıbınızı iyice yağlayarak karışımı içine dökün.
Çikolatayı parçalar halinde doğrayın.
Sos kabında, krema, şeker ve vanilya özütünü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
Ocaktan alıp, çikolataların üzerine dökün ve spatula ile karıştırın.
Servis etmeden önce sosu üzerine dökün ve ılık servis edin.