ZorlukOrta Düzey
Hazırlanışı
1

Ilık su, süt, maya ve şekeri karıştırıp 5 dk kadar bekletin.

2

Tezgah tipi mikserde unları ve tuzu bir kaba koyup karıştırın.

3

Yumuşamış tereyağını da ekleyip, kürek ucu ile karıştırın.

4

Düşük hızda çalışırken mayalı sıvıyı ekleyin.

5

En son çırptığınız yumurtaları ekleyip yine düşük hızda 8 dk yoğurun.

6

Hamuru hafifçe yağladığınız bir kaba aktarıp üstünü streç film ile kapatın. Hava akımı olmayan (mümkünse fırın içinde) ılık bir yerde hamur iki misli olana kadar 1-2 saat mayalandırınız.

7

Mayalanmış hamuru 16 eşit parçaya (gerçek boy hamburger için 8) bölüp, parmak uçlarınızla 1-2 yoğurup yuvarlayın.

8

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 5-6 cm aralıklarla dizin. Üstünü hafifçe yağlayın ve streç film ile sıkıştırmadan, biraz bol kalacak şekilde kapatın.

Not:Amaç hava almasını engellemek değil, kurumasına mani olmak. Tekrar 1-2 saat mayalanmasını bekleyin.

9

Fırının en altına içi su dolu bir kap koyup 200 C’ye ısıtın.

10

Bir yumurtanın sarısını, süt ile seyreltip mayalanmış hamurların üzerine bolca sürün ve susam serpin.

11

Önceden ısıttığınız fırının orta katında 18 dk nar gibi kızarana kadar pişirin.

Not: Sürenin yarısında tepsiyi çevirebilirsiniz.

12

Altlarının hamur olmaması içi pişen ekmekleri tel gibi altından hava alabilecek bir malzemenin üstüne almanıda fayda var.

 

Sunum Önerisi

İstediğiniz boyuta karar verdikten sonra mutfak tartısı yardımıyla tartarak yaparsanız ekmekleriniz aynı olur. (resimdeki ekmekler 20 gr.)

Hamburger köfteleriniz ekmeğinizden biraz daha büyük olsun isterseniz, içine karamelize soğan ve cheddar peyiniri ile servis edebilirsiniz.

Sunum tabağınızın bir kenarına, ufak bir bardak ya da kase yerleştirip içine pişirme kağıdı koyarak kızarmış patateslerinizi servis edebilirsiniz.

Malzemeler

Ekmek için
Üzeri için

Talimatlar

Hazırlanışı
1

Ilık su, süt, maya ve şekeri karıştırıp 5 dk kadar bekletin.

2

Tezgah tipi mikserde unları ve tuzu bir kaba koyup karıştırın.

3

Yumuşamış tereyağını da ekleyip, kürek ucu ile karıştırın.

4

Düşük hızda çalışırken mayalı sıvıyı ekleyin.

5

En son çırptığınız yumurtaları ekleyip yine düşük hızda 8 dk yoğurun.

6

Hamuru hafifçe yağladığınız bir kaba aktarıp üstünü streç film ile kapatın. Hava akımı olmayan (mümkünse fırın içinde) ılık bir yerde hamur iki misli olana kadar 1-2 saat mayalandırınız.

7

Mayalanmış hamuru 16 eşit parçaya (gerçek boy hamburger için 8) bölüp, parmak uçlarınızla 1-2 yoğurup yuvarlayın.

8

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 5-6 cm aralıklarla dizin. Üstünü hafifçe yağlayın ve streç film ile sıkıştırmadan, biraz bol kalacak şekilde kapatın.

Not:Amaç hava almasını engellemek değil, kurumasına mani olmak. Tekrar 1-2 saat mayalanmasını bekleyin.

9

Fırının en altına içi su dolu bir kap koyup 200 C’ye ısıtın.

10

Bir yumurtanın sarısını, süt ile seyreltip mayalanmış hamurların üzerine bolca sürün ve susam serpin.

11

Önceden ısıttığınız fırının orta katında 18 dk nar gibi kızarana kadar pişirin.

Not: Sürenin yarısında tepsiyi çevirebilirsiniz.

12

Altlarının hamur olmaması içi pişen ekmekleri tel gibi altından hava alabilecek bir malzemenin üstüne almanıda fayda var.

Ev Yapımı Hamburger Ekmeği