Önceden ısıtılmış fırında fındıkları ve kabukları çatlayıncaya kadar fırınlayın.
Arkasından kabuklar çıkana kadar ovuşturun.
Fındıkları rondoya koyun, her 1 dk’da rondoyu durdurup toplam 10 dk boyunca çalıştırın.
Fındığın yağı ortaya çıkacak ve püre haline gelecektir. 2-3 dk sonra yağı çıkmış gözükebilir ama yağ geri emileceğinden rondoyu çalıştırmaya devam edin.
Vanilyayı ve hurmaları fındık ezmesine ekleyin ve 1 dk daha çırpın.
Çikolataları ufak parçalara bölüp benmari usulü eritin.
Sıcak çikolataların içine hindistan cevizi yağını ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırın.
Sunum Önerisi
Sunum kabına aldıktan sonra, fındık içiyle süsleyin.
Not: Tarif Ece Zaim’in Açık Mutfak kitabından alınmıştır.
Malzemeler
Talimatlar
Önceden ısıtılmış fırında fındıkları ve kabukları çatlayıncaya kadar fırınlayın.
Arkasından kabuklar çıkana kadar ovuşturun.
Fındıkları rondoya koyun, her 1 dk’da rondoyu durdurup toplam 10 dk boyunca çalıştırın.
Fındığın yağı ortaya çıkacak ve püre haline gelecektir. 2-3 dk sonra yağı çıkmış gözükebilir ama yağ geri emileceğinden rondoyu çalıştırmaya devam edin.
Vanilyayı ve hurmaları fındık ezmesine ekleyin ve 1 dk daha çırpın.
Çikolataları ufak parçalara bölüp benmari usulü eritin.
Sıcak çikolataların içine hindistan cevizi yağını ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırın.