ZorlukBaşlangıç
Hazırlanışı
1

Önceden ısıtılmış fırında fındıkları ve kabukları çatlayıncaya kadar fırınlayın.

2

Arkasından kabuklar çıkana kadar ovuşturun.

3

Fındıkları rondoya koyun, her 1 dk’da rondoyu durdurup toplam 10 dk boyunca çalıştırın.

4

Fındığın yağı ortaya çıkacak ve püre haline gelecektir. 2-3 dk sonra yağı çıkmış gözükebilir ama yağ geri emileceğinden rondoyu çalıştırmaya devam edin.

5

Vanilyayı ve hurmaları fındık ezmesine ekleyin ve 1 dk daha çırpın.

6

Çikolataları ufak parçalara bölüp benmari usulü eritin.

7

Sıcak çikolataların içine hindistan cevizi yağını ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırın.

 

Sunum Önerisi

Sunum kabına aldıktan sonra, fındık içiyle süsleyin.

Not: Tarif Ece Zaim’in Açık Mutfak kitabından alınmıştır.

Malzemeler

Talimatlar

Hazırlanışı
1

Önceden ısıtılmış fırında fındıkları ve kabukları çatlayıncaya kadar fırınlayın.

2

Arkasından kabuklar çıkana kadar ovuşturun.

3

Fındıkları rondoya koyun, her 1 dk’da rondoyu durdurup toplam 10 dk boyunca çalıştırın.

4

Fındığın yağı ortaya çıkacak ve püre haline gelecektir. 2-3 dk sonra yağı çıkmış gözükebilir ama yağ geri emileceğinden rondoyu çalıştırmaya devam edin.

5

Vanilyayı ve hurmaları fındık ezmesine ekleyin ve 1 dk daha çırpın.

6

Çikolataları ufak parçalara bölüp benmari usulü eritin.

7

Sıcak çikolataların içine hindistan cevizi yağını ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırın.

Çikolatalı Fındık Ezmesi