Doğranmış soğanları zeytinyağ ve tuz ile orta ateşte kavurun.
İçerisine sarımsağı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Soğanlar saydamlaşıp hafif renk aldığında kuşbaşıyı ekleyin ve et suyunu salıp tekrar çekene kadar orta-kısık ateşte pişirin.
Pişmesine yakın küçük bir tavada tereyağını eritin.
İçerisine pul biber ve kekiği ekleyip 1 dakika kavurun.
Soğanları zeytinyağında tuz ile orta ateşte kavurun.
Soğanlar saydamlaştığında içerisinde bulguru ekleyin.
Üzerine önce 200 ml. suyu ekleyin.
Ardından et/tavuk suyunu ekleyin.
Üzerine küp küp tereyağları koyup kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar kısık-orta ateşte pişirin.
Altını kapatın ve servis edin.
Malzemeler
Talimatlar
Doğranmış soğanları zeytinyağ ve tuz ile orta ateşte kavurun.
İçerisine sarımsağı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Soğanlar saydamlaşıp hafif renk aldığında kuşbaşıyı ekleyin ve et suyunu salıp tekrar çekene kadar orta-kısık ateşte pişirin.
Pişmesine yakın küçük bir tavada tereyağını eritin.
İçerisine pul biber ve kekiği ekleyip 1 dakika kavurun.
Soğanları zeytinyağında tuz ile orta ateşte kavurun.
Soğanlar saydamlaştığında içerisinde bulguru ekleyin.
Üzerine önce 200 ml. suyu ekleyin.
Ardından et/tavuk suyunu ekleyin.
Üzerine küp küp tereyağları koyup kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar kısık-orta ateşte pişirin.
Altını kapatın ve servis edin.