1

Doğranmış soğanları zeytinyağ ve tuz ile orta ateşte kavurun.

2

İçerisine sarımsağı ekleyin ve kavurmaya devam edin.

3

Soğanlar saydamlaşıp hafif renk aldığında kuşbaşıyı ekleyin ve et suyunu salıp tekrar çekene kadar orta-kısık ateşte pişirin.

4

Daha sonra üzerine nohutu ve domatesi ekleyip 2- 3 dakika karıştırarak pişirin ve en son üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.

5

Pişmesine yakın küçük bir tavada tereyağını eritin.

6

İçerisine pul biber ve kekiği ekleyip 1 dakika kavurun.

7

Tereyağını nohuta ekleyip 2- 3 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıp pilav ile servis edin.

Bulgur Pilavı
8

Soğanları zeytinyağında tuz ile orta ateşte kavurun.

9

Soğanlar saydamlaştığında içerisinde bulguru ekleyin.

10

3- 4 dakika kısık ateşte kavurun.

11

Üzerine önce 200 ml. suyu ekleyin.

12

Ardından et/tavuk suyunu ekleyin.

13

Üzerine küp küp tereyağları koyup kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar kısık-orta ateşte pişirin.

14

Altını kapatın ve servis edin.

Malzemeler

Kuşbaşı Etli Nohut
Bulgur Pilavı

Talimatlar

1

Doğranmış soğanları zeytinyağ ve tuz ile orta ateşte kavurun.

2

İçerisine sarımsağı ekleyin ve kavurmaya devam edin.

3

Soğanlar saydamlaşıp hafif renk aldığında kuşbaşıyı ekleyin ve et suyunu salıp tekrar çekene kadar orta-kısık ateşte pişirin.

4

Daha sonra üzerine nohutu ve domatesi ekleyip 2- 3 dakika karıştırarak pişirin ve en son üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.

5

Pişmesine yakın küçük bir tavada tereyağını eritin.

6

İçerisine pul biber ve kekiği ekleyip 1 dakika kavurun.

7

Tereyağını nohuta ekleyip 2- 3 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıp pilav ile servis edin.

Bulgur Pilavı
8

Soğanları zeytinyağında tuz ile orta ateşte kavurun.

9

Soğanlar saydamlaştığında içerisinde bulguru ekleyin.

10

3- 4 dakika kısık ateşte kavurun.

11

Üzerine önce 200 ml. suyu ekleyin.

12

Ardından et/tavuk suyunu ekleyin.

13

Üzerine küp küp tereyağları koyup kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar kısık-orta ateşte pişirin.

14

Altını kapatın ve servis edin.

Kuşbaşı Etli Nohut ve Bulgur Pilavı