ZorlukBaşlangıç
Hazırlanışı
1

Süzme yoğurdu eleğe alıp 15 dk boyunca süzdürün.

2

Bu sürede kremayı bir kabın içerisinde mikser yardımıyla kıvam alana kadar çırpın.

3

Limonların kabuklarını yüzeysel olarak rendeleyin ve 2 limonun da suyunu sıkın. İçerisine şekeri ve vanilyayı koyarak karıştırın.

4

Daha sonra süzme yoğurdu, çırpılmış kremayı ve limon karışımını çırpma teli yardımıyla karıştırın.

5

Homojen olduğu zaman servis yapacağınız kaplara yerleştirin ve buzdolabına koyun.

Üzeri için
6

Çilekleri küçük parçalara bölün. Üzerine chia tohumu, balzamik ve şekeri ekleyip karıştırın. Servis edene kadar kenarda bekletebilirsiniz.

7

Servis sırasında çilek karışımını limonlu baz üzerine koyun.

 

Sunum Önerisi

• Çıtırlık katmak adına granola veya kavrulmuş badem ile dekore edebilirsiniz.
• Son dokunuşunuzu mikro filiz, nane yaprağı veya haşhaş tohumu ile yapabilirsiniz.
• Dilerseniz servis etmeden daha önce hazırlayıp, tek bir büyük kasede de sunabilirsiniz.

Malzemeler

Limon baz
Üzeri için

Talimatlar

Hazırlanışı
1

Süzme yoğurdu eleğe alıp 15 dk boyunca süzdürün.

2

Bu sürede kremayı bir kabın içerisinde mikser yardımıyla kıvam alana kadar çırpın.

3

Limonların kabuklarını yüzeysel olarak rendeleyin ve 2 limonun da suyunu sıkın. İçerisine şekeri ve vanilyayı koyarak karıştırın.

4

Daha sonra süzme yoğurdu, çırpılmış kremayı ve limon karışımını çırpma teli yardımıyla karıştırın.

5

Homojen olduğu zaman servis yapacağınız kaplara yerleştirin ve buzdolabına koyun.

Üzeri için
6

Çilekleri küçük parçalara bölün. Üzerine chia tohumu, balzamik ve şekeri ekleyip karıştırın. Servis edene kadar kenarda bekletebilirsiniz.

7

Servis sırasında çilek karışımını limonlu baz üzerine koyun.

Limonlu Yaz Tatlısı