Un, badem tozu, haşhaş, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Yumurta ve şekerleri mikserde yüksek devirde 4-5 dk çırpın.
Portakal kabuğu rendesini ekleyin.
Krema ve zeytinyağını ekleyip tekrar çırpın.
Unlu karışımın hepsini ekleyin ve spatula ile iyice karıştırın.
Tercihen dikdörtgen kalıba dökün.
Önceden 160 C ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. (30 dk üstü kapalı, 30 dk üstü açık)
Ve kekiniz servise hazır.
İPUCU
- Kullanacağınız malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında olması önemli.
- İçinde krema olduğu için tercihen buzdolabında ya da serin bir yerde muhafaza edin.
Sunum Önerisi
• Dilerseniz,
Portakal reçeli ile servis edebilirsiniz.
Yarım su bardağı portakal suyu (tel süzgeçte süzülmüş)
Yarım su bardağı toz şeker• Reçel kıvamına gelene kadar pişirin.
Malzemeler
Talimatlar
Un, badem tozu, haşhaş, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Yumurta ve şekerleri mikserde yüksek devirde 4-5 dk çırpın.
Portakal kabuğu rendesini ekleyin.
Krema ve zeytinyağını ekleyip tekrar çırpın.
Unlu karışımın hepsini ekleyin ve spatula ile iyice karıştırın.
Tercihen dikdörtgen kalıba dökün.
Önceden 160 C ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. (30 dk üstü kapalı, 30 dk üstü açık)
Ve kekiniz servise hazır.