ZorlukOrta Düzey
1

Un, badem tozu, haşhaş, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.

2

Yumurta ve şekerleri mikserde yüksek devirde 4-5 dk çırpın.

3

Portakal kabuğu rendesini ekleyin.

4

Krema ve zeytinyağını ekleyip tekrar çırpın.

5

Unlu karışımın hepsini ekleyin ve spatula ile iyice karıştırın.

6

Tercihen dikdörtgen kalıba dökün.

7

Önceden 160 C ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. (30 dk üstü kapalı, 30 dk üstü açık)

8

Ve kekiniz servise hazır.

İPUCU
  • Kullanacağınız malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında olması önemli.
  • İçinde krema olduğu için tercihen buzdolabında ya da serin bir yerde muhafaza edin.

 

Sunum Önerisi

• Dilerseniz,
Portakal reçeli ile servis edebilirsiniz.
Yarım su bardağı portakal suyu (tel süzgeçte süzülmüş)
Yarım su bardağı toz şeker

• Reçel kıvamına gelene kadar pişirin.

Malzemeler

Talimatlar

1

Un, badem tozu, haşhaş, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.

2

Yumurta ve şekerleri mikserde yüksek devirde 4-5 dk çırpın.

3

Portakal kabuğu rendesini ekleyin.

4

Krema ve zeytinyağını ekleyip tekrar çırpın.

5

Unlu karışımın hepsini ekleyin ve spatula ile iyice karıştırın.

6

Tercihen dikdörtgen kalıba dökün.

7

Önceden 160 C ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. (30 dk üstü kapalı, 30 dk üstü açık)

8

Ve kekiniz servise hazır.

Haşhaşlı Portakallı Kek