ZorlukOrta Düzey
1

235 gr lotus bisküviyi erimiş tereyağı ile karıştırıyoruz. 50 gr’lık bisküviyi kenara ayırıyoruz. (Üzerini kapayıp buzdolabına kaldırıyoruz daha sonra üst süslemesinde kullanmak için).

2

Kalanlarını kelepçeli kalıbın altına yağlı kâğıt serip üzerine iyice sıkıştırıp yayıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 160 C de 8 dk pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.

3

Mikserin orta seviyesinde kremşantiyi önceden soğutmuş olduğunuz bir kapta iyice sertleşene kadar çırpın.

Not: Bu aşamada kremşantiyi dikkatli çırpın ki aşırı çırpıp sönmesin)

4

Daha sonra bir kaba alıp kullanana kadar dolapta saklayın.

5

Çırpmaya kullandığınız kabı yıkamadan içine krem peyniri, lotus kremasını, pudra şekerini ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın.

6

Dolaptaki kremşantiyi çıkarın ve peynirli karışıma silikon bir spatula ile nazikçe karıştırın.

Not: Kremşantinin sönmemesi ve tüm malzemenin birbirine iyice karışması gerek.

7

Bisküvili katmanın üzerine eşit bir şekilde dökün ve dolapta 6-7 saat mümkünse bir gece dinlendirin.

8

Buzdolabından çıkardığınız cheescake’inizin kenarlarını keskin bir bıçak ile üstten kesin ve kelepçeli kalıptan çıkarın.

9

140 gr lotus kremasını mikrodalgada veya benmari usulü eritin.

10

Bu akışkan kremayı cheescake’niz üzerine dökün.

11

Tekrar buzdolabında minimum 10 dk bekletin.

12

Ayırdığınız 50 gr bisküviyi ezip, kenarlarına süslemek için kullanın.

Malzemeler

Alt taban için
Dolgu için
Üst için

Talimatlar

1

235 gr lotus bisküviyi erimiş tereyağı ile karıştırıyoruz. 50 gr’lık bisküviyi kenara ayırıyoruz. (Üzerini kapayıp buzdolabına kaldırıyoruz daha sonra üst süslemesinde kullanmak için).

2

Kalanlarını kelepçeli kalıbın altına yağlı kâğıt serip üzerine iyice sıkıştırıp yayıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 160 C de 8 dk pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.

3

Mikserin orta seviyesinde kremşantiyi önceden soğutmuş olduğunuz bir kapta iyice sertleşene kadar çırpın.

Not: Bu aşamada kremşantiyi dikkatli çırpın ki aşırı çırpıp sönmesin)

4

Daha sonra bir kaba alıp kullanana kadar dolapta saklayın.

5

Çırpmaya kullandığınız kabı yıkamadan içine krem peyniri, lotus kremasını, pudra şekerini ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın.

6

Dolaptaki kremşantiyi çıkarın ve peynirli karışıma silikon bir spatula ile nazikçe karıştırın.

Not: Kremşantinin sönmemesi ve tüm malzemenin birbirine iyice karışması gerek.

7

Bisküvili katmanın üzerine eşit bir şekilde dökün ve dolapta 6-7 saat mümkünse bir gece dinlendirin.

8

Buzdolabından çıkardığınız cheescake’inizin kenarlarını keskin bir bıçak ile üstten kesin ve kelepçeli kalıptan çıkarın.

9

140 gr lotus kremasını mikrodalgada veya benmari usulü eritin.

10

Bu akışkan kremayı cheescake’niz üzerine dökün.

11

Tekrar buzdolabında minimum 10 dk bekletin.

12

Ayırdığınız 50 gr bisküviyi ezip, kenarlarına süslemek için kullanın.

Lotus Cheesecake