ZorlukBaşlangıç
Baharat için
1

Fındık, susam, kişniş tohumu ve kimyon tohumunu küçük bir tavada ayrı ayrı kavurun ve hepsini ayrı ayrı öğütücü kullanarak toz haline getirin. (Öğütürken kontrol etmeyi unutmayın fazla öğütülünce yağlı ezme haline geliyorlar).

2

Daha sonra tüm malzemeleri bir kabın içerisinde birleştirerek içerisine tuz ve karabiberi de ekleyin.

3

Kapalı bir kavanozda kullanana kadar muhafaza edin.

Yumurta için
4

Yumurtaları küçük bir tencerenin içine su ile birlikte koyun.

5

Su kaynadıktan sonra 3 dakika daha kaynatmaya devam edin.

6

Daha sonra suyunu süzün ve soğuk suyun altında yumurtalarınızı soğutun, kabuklarını soyun. (Yumurtalar az pişmiş olduğu için oldukça yumuşak olacaktır soyma aşamasında dikkatli olun.)

7

Soyulmuş yumurtaları hafifçe una bulayın.

8

Küçük bir tencereye Ayçiçek yağını doldurun ve yağı kızdırın.

9

Yağınız hazır olduğunda yumurtaları içerisine atın ve 1 dakika boyunca kızartıp yağdan çıkartın.

10

Yumurtalarınızı çıkarır çıkarmaz önceden hazırladığınız baharat karışımına bulayın.

11

Servis için tabağınıza mikrofilizlerden bir kümes yapın.

12

Hazırlamış olduğunuz yumurtayı ortasına yerleştirin ve mikrofilizlerin üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Malzemeler

Baharat için

Talimatlar

Baharat için
1

Fındık, susam, kişniş tohumu ve kimyon tohumunu küçük bir tavada ayrı ayrı kavurun ve hepsini ayrı ayrı öğütücü kullanarak toz haline getirin. (Öğütürken kontrol etmeyi unutmayın fazla öğütülünce yağlı ezme haline geliyorlar).

2

Daha sonra tüm malzemeleri bir kabın içerisinde birleştirerek içerisine tuz ve karabiberi de ekleyin.

3

Kapalı bir kavanozda kullanana kadar muhafaza edin.

Yumurta için
4

Yumurtaları küçük bir tencerenin içine su ile birlikte koyun.

5

Su kaynadıktan sonra 3 dakika daha kaynatmaya devam edin.

6

Daha sonra suyunu süzün ve soğuk suyun altında yumurtalarınızı soğutun, kabuklarını soyun. (Yumurtalar az pişmiş olduğu için oldukça yumuşak olacaktır soyma aşamasında dikkatli olun.)

7

Soyulmuş yumurtaları hafifçe una bulayın.

8

Küçük bir tencereye Ayçiçek yağını doldurun ve yağı kızdırın.

9

Yağınız hazır olduğunda yumurtaları içerisine atın ve 1 dakika boyunca kızartıp yağdan çıkartın.

10

Yumurtalarınızı çıkarır çıkarmaz önceden hazırladığınız baharat karışımına bulayın.

11

Servis için tabağınıza mikrofilizlerden bir kümes yapın.

12

Hazırlamış olduğunuz yumurtayı ortasına yerleştirin ve mikrofilizlerin üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Özel Harman Baharatıyla Kızarmış Yumurta