Pancarları ince ve yuvarlak formda doğrayın, zeytinyağı ve tuz ile soslayarak tabağa dizin.
Karışık yeşilliklerinizi yıkayın. Zeytinyağı, tuz limon ve hardalla bir kapta karıştırın ve tabaklayın.
Yumurta sarısını bir kâseye koyup hafifçe çırpın.
Başka bir kâseye galete ununu koyun ve keçi peynirini yaklaşık 1 cm kalınlığında yuvarlak formda kesin.
Aynı anda bir tavayı az miktar zeytinyağı ile ısıtmaya başlayın.
Keçi peynirinizi ilk önce yumurtaya bulayın daha sonra galeta ununa ve bu sırayı bir kere daha tekrarlayarak kızgın tavaya koyup altın sarısı rengine dönene kadar pişirin.
Ardından tabağınızda yeşilliklerin üzerine alıp, kavrulmuş dolmalık fıstık ve tatlı acı sos ile servis edin.
Dilerseniz tatlandırmak için az miktarda limon kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.
Malzemeler
Talimatlar
Pancarları ince ve yuvarlak formda doğrayın, zeytinyağı ve tuz ile soslayarak tabağa dizin.
Karışık yeşilliklerinizi yıkayın. Zeytinyağı, tuz limon ve hardalla bir kapta karıştırın ve tabaklayın.
Yumurta sarısını bir kâseye koyup hafifçe çırpın.
Başka bir kâseye galete ununu koyun ve keçi peynirini yaklaşık 1 cm kalınlığında yuvarlak formda kesin.
Aynı anda bir tavayı az miktar zeytinyağı ile ısıtmaya başlayın.
Keçi peynirinizi ilk önce yumurtaya bulayın daha sonra galeta ununa ve bu sırayı bir kere daha tekrarlayarak kızgın tavaya koyup altın sarısı rengine dönene kadar pişirin.
Ardından tabağınızda yeşilliklerin üzerine alıp, kavrulmuş dolmalık fıstık ve tatlı acı sos ile servis edin.
Dilerseniz tatlandırmak için az miktarda limon kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.