Büyük bir tencerede zeytinyağını ve tereyağını kısık ateşte ısıtın.
Soğanı ekleyin, soteleyin ve yumuşak olana kadar pişirmeye devam edin.
Beyaz şarabı ekleyin.
Bir kere kaynatın ve sıvıyı üçte iki oranında azaltın.
Midyeleri ekleyin, hızlıca karıştırıp üzerini bir kapakla kapatın.
Midyeler açılmaya başlayana kadar birkaç dakika pişirin.
Kapağı açın ve maydanoz ve krema ekleyin, karıştırın ve tüm midyelerin kabukları açılıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Tencereyi ocaktan alın ve oluklu bir kaşıkla midyeleri servis kasesine yerleştirin.
Kalan sıvıyla birlikte tencereyi tekrar ocağa koyun ve kaynatın.
Sıvıyı üçte bir oranında azaltın ve midyelerin üzerine dökün.
Afiyet olsun!
Malzemeler
Talimatlar
Büyük bir tencerede zeytinyağını ve tereyağını kısık ateşte ısıtın.
Soğanı ekleyin, soteleyin ve yumuşak olana kadar pişirmeye devam edin.
Beyaz şarabı ekleyin.
Bir kere kaynatın ve sıvıyı üçte iki oranında azaltın.
Midyeleri ekleyin, hızlıca karıştırıp üzerini bir kapakla kapatın.
Midyeler açılmaya başlayana kadar birkaç dakika pişirin.
Kapağı açın ve maydanoz ve krema ekleyin, karıştırın ve tüm midyelerin kabukları açılıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Tencereyi ocaktan alın ve oluklu bir kaşıkla midyeleri servis kasesine yerleştirin.
Kalan sıvıyla birlikte tencereyi tekrar ocağa koyun ve kaynatın.
Sıvıyı üçte bir oranında azaltın ve midyelerin üzerine dökün.
Afiyet olsun!