Kabuklarından ayırdığınız yer fıstıklarını rondoya koyun.
Makinanızı her 1 dk'da bir durdurup toplam 10 dk boyunca çalıştırın.
Rondodan geçirdikçe, fıstığın yağı ortaya çıkacak ve püre haline gelecek.
2-3 dk’dan sonra yağ çıkmış gibi gözükebilir ama yağ tekrar geri emilecektir, çalıştırmaya devam edin.
Yağ iyice çıkıp, istenilen kıvama gelince balı ekleyin ve 1 dk daha rondodan çekin.
Püf Noktası
Yer fıstıklarını önceden ısıtılmış fırında 8 dk bekletirseniz, kabukları kolaylıkla soyabilirsiniz.
Sunum Önerisi
Yer fıstığı ezmesini, sunum kabınıza aldıktan sonra üzerine dekoratif durması için birkaç parça fıstık taneleriyle süsleyin.
Malzemeler
Talimatlar
Kabuklarından ayırdığınız yer fıstıklarını rondoya koyun.
Makinanızı her 1 dk'da bir durdurup toplam 10 dk boyunca çalıştırın.
Rondodan geçirdikçe, fıstığın yağı ortaya çıkacak ve püre haline gelecek.
2-3 dk’dan sonra yağ çıkmış gibi gözükebilir ama yağ tekrar geri emilecektir, çalıştırmaya devam edin.
Yağ iyice çıkıp, istenilen kıvama gelince balı ekleyin ve 1 dk daha rondodan çekin.