ZorlukBaşlangıç
Hazırlanışı
1

Kabuklarından ayırdığınız yer fıstıklarını rondoya koyun.

2

Makinanızı her 1 dk'da bir durdurup toplam 10 dk boyunca çalıştırın.

3

Rondodan geçirdikçe, fıstığın yağı ortaya çıkacak ve püre haline gelecek.

4

2-3 dk’dan sonra yağ çıkmış gibi gözükebilir ama yağ tekrar geri emilecektir, çalıştırmaya devam edin.

5

Yağ iyice çıkıp, istenilen kıvama gelince balı ekleyin ve 1 dk daha rondodan çekin.

Püf Noktası

Yer fıstıklarını önceden ısıtılmış fırında 8 dk bekletirseniz, kabukları kolaylıkla soyabilirsiniz.

 

Sunum Önerisi

Yer fıstığı ezmesini, sunum kabınıza aldıktan sonra üzerine dekoratif durması için birkaç parça fıstık taneleriyle süsleyin.

Malzemeler

Talimatlar

Hazırlanışı
1

Kabuklarından ayırdığınız yer fıstıklarını rondoya koyun.

2

Makinanızı her 1 dk'da bir durdurup toplam 10 dk boyunca çalıştırın.

3

Rondodan geçirdikçe, fıstığın yağı ortaya çıkacak ve püre haline gelecek.

4

2-3 dk’dan sonra yağ çıkmış gibi gözükebilir ama yağ tekrar geri emilecektir, çalıştırmaya devam edin.

5

Yağ iyice çıkıp, istenilen kıvama gelince balı ekleyin ve 1 dk daha rondodan çekin.

Şekersiz Yer Fıstığı Ezmesi