ZorlukOrta Düzey
Bezeler
1

Fırını önceden 150 dereceye ayarlayın.

2

Mikser kullanıyorsanız yumurta beyazlarını mikser kasesine koyun, alternatif olarak el çırpıcı kullanıyorsanız yumurta beyazlarını tuz ile birlikte geniş bir kâseye koyun.

3

Çırpma aparatını kullanarak, yumurta beyazlarını sert tepeler oluşana kadar yüksek hızda çırpın.

4

Yavaş yavaş şekeri ekleyin (her seferinde bir çorba kaşığı, daha fazlasını eklemeden önce yaklaşık 1 dakika bekleyerek).

5

Tüm şeker eklendikten sonra spatula ile kâsenin kenarlarını kazıyın ve ardından 5 dakika daha veya karışım sert ve parlak olana kadar çırpmaya devam edin.

6

Fırın tepsisinin üzerine karışımı 4 eşit yuvarlak şeklinde bölün.

7

Beze tepelerini bir kaşığın tersiyle bastırıp yayın ve armutların içine oturacağı bir tabak şekli verin.

8

Fırın sıcaklığını 120 dereceye düşürün ve tepsileri fırına yerleştirin.

9

Bezeleri 30 dakika veya dokunduğunuzda dışı gevrek olana kadar pişirin.

10

Fırını kapatın ve fırın kapağı kapalıyken bezeleri 30 dakika daha soğumaya bırakın.

Armutlar için
11

Armutları yıkayın ve dilerseniz soğutun.

12

2'şerli olarak fırın poşetlerine yerleştirin.

13

Fırın poşetlerinin içerisine geriye kalan tüm malzemeleri eşit bir şekilde ekleyin ve torbaların ağızlarını bağlayın.

14

Fırını 190 dereceye ayarlayın.

15

Fırın torbalarını bir fırın kabına koyarak 45-50 dakika fırınlayın. (Armutların büyüklüğünden dolayı pişme süresi değişiklik gösterebilir o yüzden yumuşaklığını kontrol ederek fırından çıkarmanız önerilir)

Kreması için
16

Mascarpone peynirini pudra şekeri ile 2-3 dakika boyunca çırpın.

 

Sunum Önerisi

• Tabaklarken, bezenin orta kısmına mascarpone kremasını ekleyin ve üzerine armutu oturtun.
• Kenarına çubuk tarçın ve yıldız anason ekleyerek servis edin.

Malzemeler

Mereng için
Krema için
Armut için

Talimatlar

Bezeler
1

Fırını önceden 150 dereceye ayarlayın.

2

Mikser kullanıyorsanız yumurta beyazlarını mikser kasesine koyun, alternatif olarak el çırpıcı kullanıyorsanız yumurta beyazlarını tuz ile birlikte geniş bir kâseye koyun.

3

Çırpma aparatını kullanarak, yumurta beyazlarını sert tepeler oluşana kadar yüksek hızda çırpın.

4

Yavaş yavaş şekeri ekleyin (her seferinde bir çorba kaşığı, daha fazlasını eklemeden önce yaklaşık 1 dakika bekleyerek).

5

Tüm şeker eklendikten sonra spatula ile kâsenin kenarlarını kazıyın ve ardından 5 dakika daha veya karışım sert ve parlak olana kadar çırpmaya devam edin.

6

Fırın tepsisinin üzerine karışımı 4 eşit yuvarlak şeklinde bölün.

7

Beze tepelerini bir kaşığın tersiyle bastırıp yayın ve armutların içine oturacağı bir tabak şekli verin.

8

Fırın sıcaklığını 120 dereceye düşürün ve tepsileri fırına yerleştirin.

9

Bezeleri 30 dakika veya dokunduğunuzda dışı gevrek olana kadar pişirin.

10

Fırını kapatın ve fırın kapağı kapalıyken bezeleri 30 dakika daha soğumaya bırakın.

Armutlar için
11

Armutları yıkayın ve dilerseniz soğutun.

12

2'şerli olarak fırın poşetlerine yerleştirin.

13

Fırın poşetlerinin içerisine geriye kalan tüm malzemeleri eşit bir şekilde ekleyin ve torbaların ağızlarını bağlayın.

14

Fırını 190 dereceye ayarlayın.

15

Fırın torbalarını bir fırın kabına koyarak 45-50 dakika fırınlayın. (Armutların büyüklüğünden dolayı pişme süresi değişiklik gösterebilir o yüzden yumuşaklığını kontrol ederek fırından çıkarmanız önerilir)

Kreması için
16

Mascarpone peynirini pudra şekeri ile 2-3 dakika boyunca çırpın.

Beze Yatağında Şarap Soslu Armut Tatlısı